Orjinalin de Turk yufkasi kullanilmis, ben hazir baklava yufkasina sararak denedim.Tarif sevgili kardesim rumma ya ait
Malzemeler
- 3 adet yufka (hazir baklavalik yufka kullanacaksaniz 1 kat olsun)
- 200gr. tel kadayif
- 1 su bardagi ceviz
Serbeti icin
- 3 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- Yarim limon
- 1 cay kasigi tereyag.
Yapilisi
- Serbet malzemelerini bir tencereye alip kaynatiyoruz.Kaynamaya baslayinca ocagin altini kisip yaklasik 30 dk. daha kaynatip limon ve 1 cay kasigi tereyagini ekleyip ocaktan alin.
Sogumasi icin cam kaseye bosaltin. ( serbeti 2 saat once hazirlayin veya bir gun onceden hazirlanip buzdolabinda iyice sogutun.)
Kadayifi ince ince dograyin, ceviz icini hafif iri kalacak sekilde dovun.
Yufkalari ust uste koyup 8 esit ucgen seklinde kesin.
Genis kenarlarina kadayif harcini paylastirin ceviz serpip ayni sigara boregi gibi sarin.
Siviyagda borekleri kizartip kevgirle alin.( 5'er tane kizartin hemen serbete atilacak)
Tatliyi yagdan cikarinca hemen soguk serbete atin.
Serbeti ceken tatlilari servis tabagina alip uzerlerine fistik ici veya ceviz serpip servis edin.
Yagda kizardigi halde cok yag cekmeyen bir tatli.
güzel tarif en kısa sürede deneyeceğim gerçekten teşekkürler..
YanıtlaSilbegenmen beni mutlu etti canim insallah denyip begenirsin sevgilerimle..:)
Sil