19 Mart 2012 Pazartesi

FIG & PISTACHIO PUDDING WITH GINGER SYRUP (kuru incir ve cam fistikli puding zencefil sos esliginde)


Incir tadi ve kullanilan zencefil surubu ayri bir lezzet katti puding'e..

Tarifte kullanilan cam fistigi yerine, hafif dovulmus ceviz ici ekledim onun haricinde tarife sadik kaldim.

Puding'in icinde kullanilan golden surup yerine bal'i hafif isitarak kullanabilirsiniz...Golden surup icerik

bakimindan bal'la birebir ayni...birde kullanilan esmer seker Turkiye'de varmi bilgim yok ama

yapilan tum kek, pasta, kurabiye turevlerine kendinden islak yapisi itabariyle ayri bir lezzet katiyor

siz normal esmer seker'de kullanabilirsiniz.

Muhakkak ilik servis edilmeli yanindada olmazsa olmaz ya  dondurma yada koyu cirpilmis krema

harika eslik ediyor...Misafirlerim severek yediler cayin yaninda :)

MALZEMELER.

* 125 gr. kuru incir.
* 1/2 cay kasigi karbonat
* 180ml kaynamis su
* Yarim su bardagi fazla cekilmemis cam fistigi.
* 1/2 cup esmer seker.
* 65gr. tuzsuz tereyag oda sicakliginda yumusamis olmali.
* bir cimdik tuz
* 1 yumurta
* 130gr. elenmis un
* 80ml iyice cirpilmis krema veya bir top dondurma

ZENCEFIL SURUBU


* 160ml golden syrup ( bal kullanabilirsiniz)
* 1cm kadar rendelenmis taze zencefil

YAPILISI


Minik dogranmis kuru inciri bir kabin icine aktarin
Uzerine 180ml kaynamis su ve yarim cay kasigi karbonati ekleyin.
Bu sekilde yaklasik 1 saat bekletin.
Firini 180 dereceye ayarlayin.
Muffin kaliplarinin icine yagli kagit yerlestirin veya hafif yaglayin.
Yumusamis tereyag, seker ve tuzu mikserde iyice cirpin.
Yumurtayi ekleyip tekrar cirpin.
Elenmis un, suda beklemis kuru inciri ve cam fistiklarini ekleyin.
Bu asamada kasik kullanin, yavas hareketlerle karisimi birbirine yedirin.
Muffin kaliplarina karisimi bolusturun.
 On isinmis firinda  30- 35 dakika pisirin.Arada kurdan ile kontrol edin pisip pismedigine.

Kucuk bir tencereye rendelenmis zencefil'i ve golden surubu ekleyin
Orta ateste fazla kaynatmadan hafif isitin.

Firindan cikardiginiz sicak  Puding'in uzerlerine bir iki yemek kasigi zencefil sosunu gezdirin.
Bu sekilde yaklasik 10 dakika beklesin.
Bekleme suresi sonunda muffin tepsisinden puding'leri servis tabagina aktarin.
Muffin tepsisinde kalan soslari suzerek ustlerine gezdirin.
Servis tabagina bir porsiyonluk aktarin yanina taze cirpilmis krema veya bir top dondurma
ekleyin..
Sos tenceresinde kalan sostan uzerlerine bir iki kasik daha gezdirip servis yapin.

Biz begenerek tukettik bu pudingi :) ozellikle ilik tuketilmeli yanina soguk dondurmayla harika gidiyor..




Tarif Australian Womens Weekly kitabindan,  denendi test edildi ve begenildi :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme