5 Mart 2012 Pazartesi

LEMON CURD (Limonlu sos)

LEMON CURD (Limonlu sos)



Icine limon girmis  lezzetleri cok seviyorum...Lemon curd Ingiliz'ler

bu sosu cok sik kullanmakta haklilar :)

Kurabiye, kek, scones, minik tart,  turta, cheese cake'te rahatlikla kullanabileceginiz

damakta hos bir tat birakan nefis bir sos..

Malzemeler


-1 yumurta.

-1 yumurta sarisi.

-1/3 seker (yarim su bardagi kadar)

-50gr tuzsuz tereyag (minik kup olarak dogranmis)

-1 limon kabugu rendenin en ince kismiyla rendelenmis.

-1 limon suyu. (ben 1,5 limon suyu kullaniyorum)


Yaplisi.


Tereyagi haric tum malzemeyi kucuk sos tenceresine alin.

Orta ateste cirparak karistirin.Terayagini ekleyip karistirarak bu

sekilde yaklasik 7-8 dakika daha pisirin.

Sure sonunda kendini toparlamasindan anlasiliyor sosun pistigi.

Tencereyi ocaktan alip tezgahta ilinmasini bekleyin.

Agzi kapakli kaba aktarip buzdolabina kaldirin.


Bu sos ile yapilan tarifleri ilerideki gunlerde yapip paylasacagim ins..




4 yorum: