20 Şubat 2013 Çarşamba

Ic Baklali Enginar


Enginar bu memlekete geldigim gunden beridir en cok sevdigim sebzedir.Daha onceleri hic mutfagimizda pismezdi veya rahmetli annem bilmezdi..Ozellikle Italyan'lar cok guzel yapiyorlar her turlu cesidini..kis zamani  turlu hazirlanmis cesidini de cok sik alirim marketlerin'den.
Enginari ic baklali olarak tuketmeyi daha cok seviyoruz...havuc ve patatesli olarak da yaparim zaman zaman..
blogum'da yazili olmasini istedim ileri ki zamanlarda ins...kizima yarayacak tum tarifler :)

Malzemeler

- 7 tane enginar
- yarim kilo ic bakla
- 2 sogan
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 1 kesme seker
- 1 demet dereotu
- tuz

Yapilisi

- Soganlari ince dograyip yagda hafif cevirin.Temizlenmis ve limonlu suda bekletilmis enginarlari
tencereye siralayin.Ic baklalari,  tuz, seker ve yarim limon suyunuda ekleyin.
- Uzerini ortecek kadar su ekleyin kapagini kapatip orta ateste pismeye birakin.
- Tamamen pisince atesten alin..Enginarlari servis tabagina alip ortalarina ic baklalari doldurun
uzerine bol miktarda kiyilmis dereotu serpin.
Sofralarimiz'dan bereket eksik olmasin...


3 yorum:

  1. Çok,çok nefis gözüküyor:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ben de pek sık tüketmem ama çok faydalıymış, iyi ki çok tüketiyorsunuz.
    İç baklalı halini hiç yemedim. Tadları nasıl oluyor merak ettim. Birgün yapmak isterim.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakla cok yakisiyor enginara, aslinda patates, havuc ikilisinden ziyade baklali daha da guzel oluyor..
      Ins..bir gun muhakkak yapmalisin Denizcim yararlari saymakla bitmeyen vitamin deposu bir sebze.

      Sil