18 Haziran 2014 Çarşamba

Kibris Tatlisi


Bu tatliyi senelerdir yemisimdir fakat isminin Kibris tatlisi oldugunu blog dunyasin da ogrendim :))
Sade yapilinca yaninda dondurma ile de enfes oluyor..Krema ile zaten apayri bir lezzet her iki turlu de lezzeti garanti bir tatli :)
Kremsanti sevmedigim icin kendi yaptigim kremayi kullaniyorum daha hafif ve daha lezziz oluyor.Krema yapmak istemezseniz 1 paket kremsantiyi sutle hazirlayip kullanabilirsiniz.


Malzemeler

- 4 yumurta.
- 1 su bardagi galeta unu.
- 1 su bardagi hindistan cevizi.
- 1 su bardagi ince dovulmus ceviz ici. (bir miktar uzerine serpmek icin ayirin)
- Yarim su bardagi siviyag.
- 1 cay bardagi seker.
- 1 paket vanilya.
- 1 paket kabartma tozu.

Serbeti Icin.

- 1 su bardagi seker.
- 2 su bardagi su.
- 1 yemek kasigi limon suyu.

Krema Icin.

- 2,5 bardak sut.
- 2 tatli kasigi bugday nisastasi.
- 1 cay bardagi un.
- 1 cay bardagi seker.
- 1 paket vanilya.
- 1 yumurta sarisi.
- 1 kucuk kutu krema

Yapilisi.

Serbet icin gerekli malzemeyi kucuk bir tencereye alip yaklasik 10 dakika pisirip iyice sogumasi icin  kenara alin.
Firini 175 dereceye ayarlayin.
Cirpma kabina yumurta ve sekeri ekleyin iyice kabarana kadar mikser de cirpin.
Siviyagi ekleyip tekrar cirpin.Sirasi ile galete unu, hindistan cevizini, vanilya ve dovulmus ceviz icini katip tekrar cirpin.
Hafif yaglanmis dikdortgen veya kare firin tepsisine tum malzemeyi dokun ustunu duzeltin.
Onceden isinmis firina verip ustu kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirelim.
Kizaran tatliyi firindan alip 1-2 dakika ilk sicakligi gecince onceden hazirlanip sogutulmus serbeti heryerine gelecek sekilde dokelim.

Krema icin gerekli malzemeyi krema ve vanilya haric kucuk bir tencereye alin.
Kisik ateste muhallebi kivamina gelene kadar devamli karistirarar pisirin.
Hazir olan kremayi ocaktan alip 5 dakika harli sicakliginin gecmesini bekleyin.
Ilik hale gelen kremanin icine 1 kuru krema ve vanilyayi ekleyip mikser ile yaklasik 5 dakika cirpin.
Kremayi serbetini cekmis tatlinin ustune dokun uzerini duzlestirip buzdolabina kaldirin.
Buzdolabinda dinlenen tatliyi dilimleyip uzerine kiyilmis ceviz ici veya istediginiz gibi susleyerek servis yapabilirsiniz.



Sevgiyle kalin....

3 yorum:

  1. I don't even understand how I finished up right here, but
    I believed this publish used to be great. I don't recognize who you might be
    but certainly you are going to a famous blogger when you aren't already.
    Cheers!

    Here is my web site train the trainer

    YanıtlayınSil
  2. daha önce bu tatlıyı denemiştim ama şerbet ölçüsü azdı. sizinki nasıl acaba?

    YanıtlayınSil
  3. benimde en sevdiğim tatlıdır.çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil