1 Ekim 2014 Çarşamba

Yufkali Kadayif Tatlisi


Kolay kadayif dolmasi da denilebilecek harika bir tarif..:) mutlaka denemelisiniz..
Orjinalin de  Turk yufkasi kullanilmis, ben hazir baklava yufkasina sararak denedim.Tarif sevgili kardesim rumma ya ait
Malzemeler

- 3 adet yufka (hazir baklavalik yufka kullanacaksaniz 1 kat olsun)
- 200gr. tel kadayif
- 1 su bardagi ceviz

Serbeti icin

- 3 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- Yarim limon
- 1 cay kasigi tereyag.

Yapilisi

- Serbet malzemelerini bir tencereye alip kaynatiyoruz.Kaynamaya baslayinca ocagin altini kisip yaklasik 30 dk. daha kaynatip limon ve 1 cay kasigi tereyagini ekleyip ocaktan alin.
Sogumasi icin cam kaseye bosaltin. ( serbeti 2 saat once hazirlayin veya bir gun onceden hazirlanip buzdolabinda iyice sogutun.)

Kadayifi ince ince dograyin, ceviz icini hafif iri kalacak sekilde dovun.
Yufkalari ust uste koyup 8 esit  ucgen  seklinde kesin.
 Genis kenarlarina kadayif harcini paylastirin ceviz serpip ayni sigara boregi gibi sarin.
Siviyagda borekleri kizartip kevgirle alin.( 5'er tane kizartin hemen serbete atilacak)
Tatliyi yagdan cikarinca hemen soguk serbete atin.
Serbeti ceken tatlilari  servis tabagina alip uzerlerine fistik ici veya ceviz serpip  servis edin.


Not - Yufkalari sardiktan sonra cirpilmis yumurtaya batirip kizartirsaniz kadayif dolmasina yakin bir lezzet yakalarsiniz.
Yagda kizardigi halde cok yag cekmeyen bir tatli.









2 yorum:

  1. güzel tarif en kısa sürede deneyeceğim gerçekten teşekkürler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. begenmen beni mutlu etti canim insallah denyip begenirsin sevgilerimle..:)

      Sil