28 Ocak 2012 Cumartesi

Çikolatali Muffin


Cikolatali Muffin.
2 yumurta,
4 kahve fincani seker. ( Turk kahve fincani olcu )
2 kahve fincani yogurt.
2 kahve fincani sivi yag.
6 kahve fincani un.
3 corba kasigi kakao.
1 paket kabartma tozu ( ben kendinden mayali un kullaniyorum )
1 su bardagi kadar damla cikolata.
Yapilisi.
Yumurta ve sekeri iyice kopurene kadar cirpin. Yogurt ve siviyagi ekleyip tekrar cirpin.Elenmis un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpin.Damla cikolatayi ekleyip soyle bir karistirin.Muffin kaliplarina kagitlarini yerlestirip karisimi esit miktarda bolusturun. On isinmis 170 dereceli firinda yaklasik 30 dakika pisirin. Firin ayarlari farkli oluyor ona gore kontrollu pisirin..ben bunlari minik muffin kaliplari ile yaptim bir lokmalik daha guzel oluyor..Pisen muffinler soguduktan sonra uzerlerine nutella surup renkli sekerler serpebilirsiniz. Bu benim senelerdir yaptigim temel muffin tarifimdir..Sade, cikolatali, uzumlu neli isterseniz o sekilde harika sonuc elde edersiniz.tatilde cocuklara minik atistirmalik harika oluyor :)

2 yorum:

  1. bloguna bayıldım farklı olan herşeyi denemişsin harikasın :) ayrıca mini muffin kalıplarına (burda bulamayınca :/) bayıldım,abartmadan sade süslemelerine hayran oldum belirteyim :)

    YanıtlaSil
  2. Begenmene cok sevindim tatlim :) mutfagim'da pisirdiklerimi mutavazi sekilde sunmayi seviyorum..mini muffin kagitlarin'dan yollasam sana

    YanıtlaSil