CIKOLATALI TART.
Malzemeler.Hamur
2 cup un.( 1 su bardagi kadar )
2 corba kasigi pudra sekeri.
125gr oda isisinda yumusamis tuzsuz tereyag.
1 yumurta sarisi.
3 corba kasigi su.
KREMASI ICIN.
380gr philadelphia krem peynir ( burda gramajlari bu kadar, siz normal krem peynir'de kullanabilirsiniz )
yarim su bardagi pudra sekeri.
125 gr. bitter cikolata.
2 yemek kasigi dark kakao.
1 yumurta.
yarim su bardagi badem unu ( findik unu'da olabilir alternatif )
UZERI ICIN.
50 gr. beyaz cikolata.
YAPILISI.
Hamur icin tum gereken malzemeleri iyice yogurun. 10-15 dakika
buzdolabinda dinlendirin. ( bazen ben bu kismi es geciyorum direk kaliba
yayiyorum hamuru :)
Hafif yaglanmis turta kalibina yarim cm. kadar merdane yardimi ile acilmis hamuru kaliba yerlestirin.
Benmarie usulu eritilmis cikolatanin icine sirasi ile diger
malzemeleri ekleyin. Catal yardimi ile iyice birbirlerine harmanlayin ve
turta hamurunun icine yayin.
on isinmis 18o dereceli firinda
kenarlar hafif pembelesene kadar pisirin.Soguyan tart'in uzerine
erittiginiz beyaz cikolatayi dilediginiz sekilde susleyip servis
yapabilirsiniz. Bir oneri... ben bazen ayni malzemeleri kullanarak kucuk
tart kaliplarinda da yapiyorum.. eger kucuk tart kaliplari yoksa muffin
tepsiside isinizi gorur...Cok lezzetli oluyor bu tart.. denerseniz
afiyet seker olsun :))
Çok başarılı ve çok simetrik olmuş!
YanıtlaSilNe güzel her tarafına gezdirilmiş çikolata,ellerinize sağlık.Bu arada blogunuz hayırlı olsun.Sizi takibime aldım.
Görüntü süper. Lezzeti de öyledir eminim. Çok beğendim tariflerinizi. Sevgiler..
YanıtlaSil