28 Ocak 2012 Cumartesi

Hindistan cevizli ve Ahududulu kek

Hindistan cevizli ve Ahududulu kek... 
MALZEMELER - 185gr oda isisinda yumusamis tuzsuz tereyag,
3/4 cup seker, 
3 yumurta, 
1 cup + 3/4 cup kek un,
1 cup donmus veya taze ahududu,
1/2 cup hindistan cevizi, 
3-4 yemek kasigi sut....
UST KREMASI- 1/2 cup iyice cirpilmis taze krema,
1/2 cip ahududu.. 

YAPILISI- Tereyag ve sekeri krema kivamina gelene kadar iyice cirpin. Yumurtalari tek tek ekleyerek cirpin, elenmis un, sut ve hindistan cevizini ekleyip cirpin..Ahududulari ekleyip kasikla soyle bir karistirip birakin..Yuvarlak veya kare kek kalibinin dibine yagli kagit serin, kek malzemelerini kaliba kasik yardimi ile yayin..On isinmis 180 dereceli firinda ilk 20 dakika pisirin..20 dakika'nin sonunda firinin ayarini 160 dereceye dusurun 30 veya 35 dakika daha pisirin...Firin ayarlari farkli olabiliyor kontrol edin.Pisen keki firindan alin iyice tel izgara uzerinde sogusun..kaliptan alip servis tabagina aktarin uzerine cirpilmis kremayi yayin..bir catal yardimi ile ahududulari hafifce ezin kremanin uzerine yayin..bir kucuk bicak yardimi ile kremayla hafifce karistirip servis edin...Tarif Australian Good Taste, yemek kitabindan taze taze denenmis ve cok begenilmis olarak sizlere aktarilmistir :)) Ahududu yerine farkli taze veya kuru istediginiz bir meyve cesidiyle'de denenebilir...Afiyet seker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder