Hindistan cevizli ve
Ahududulu kek...
MALZEMELER - 185gr oda isisinda yumusamis tuzsuz
tereyag,
3/4 cup seker,
3 yumurta,
1 cup + 3/4 cup kek un,
1 cup donmus
veya taze ahududu,
1/2 cup hindistan cevizi,
3-4 yemek kasigi sut....
UST
KREMASI- 1/2 cup iyice cirpilmis taze
krema,
1/2 cip ahududu..
YAPILISI- Tereyag ve sekeri krema kivamina
gelene kadar iyice cirpin. Yumurtalari tek tek ekleyerek cirpin, elenmis
un, sut ve hindistan cevizini ekleyip cirpin..Ahududulari ekleyip
kasikla soyle bir karistirip birakin..Yuvarlak veya kare kek kalibinin
dibine yagli kagit serin, kek malzemelerini kaliba kasik yardimi ile
yayin..On isinmis 180 dereceli firinda ilk 20 dakika pisirin..20
dakika'nin sonunda firinin ayarini 160 dereceye dusurun 30 veya 35
dakika daha pisirin...Firin ayarlari farkli olabiliyor kontrol
edin.Pisen keki firindan alin iyice tel izgara uzerinde
sogusun..kaliptan alip servis tabagina aktarin uzerine cirpilmis kremayi
yayin..bir catal yardimi ile ahududulari hafifce ezin kremanin uzerine
yayin..bir kucuk bicak yardimi ile kremayla hafifce karistirip servis
edin...Tarif Australian Good Taste, yemek kitabindan taze taze denenmis
ve cok begenilmis olarak sizlere aktarilmistir :)) Ahududu yerine
farkli taze veya kuru istediginiz bir meyve cesidiyle'de
denenebilir...Afiyet seker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder