28 Ocak 2012 Cumartesi

MESHUR RUS PASTASI MEDOVIK


 
MESHUR RUS PASTASI MEDOVIK.....
Malzemeler- biskuvi tabani icin-
120 gr tuzsuz tereyag, 
3 yumurta, 
1 cay bardagi seker ( orjinal tarifinde 1 su bardagi ) 
3 yemek kasigi bal, 
1.5 paket kabartma tozu ( orjinalinde 1 seker kasigi karbonat var ben kabartma tozu kullandim ) 
1 paket vanilya,
3,5-4 su bardagi un .....-
ARA VE UST KAT KREMASI..Orjinal tarifte 2 kutu condensed milk kullaniliyor...ama ben normal sut kremasi kullandim..yaklasik 3,5 su bardagi sut kremasi seker miktarini siz kendi damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz..ben 1 cay bardagi seker kullandim.....
seker ve kremayi iyice cirpin katilasinca buzdolabina kaldirin.....
 
YAPILISI - Tereyagini sos tenceresine alin ve eritin fazla degil eriyince hemen alin atesten.....3 yumurtayi seker ile mikserde iyice cirpin...3 yemek kasigi bali bir tavaya alin kisik ateste eritin 2 dakikada eriyor fazla kalmasin, kabartma tozunu ekleyip karistirin kopurene kadar...kopurunce atesten alin..... bu karisimi yumurtali karisima ekleyin karistirin erimis tereyagini ekleyip soyle bir karistirip unu yavas yavas ekleyip yogurun, hafif sert bir hamur elde edin....- hamuru 6-7 parcaya ayirip hafif un serpilmis tezgahta merdane yardimi ile orta boy seklinde acin ben kesmek icin orta boy tencere kapagi kullandim...acilmis hamurlari kagit serili tepsiye koyun catal ile bir kac yerinden delin, on isinmis 180 dereceli firinda renkleri hafif donene kadar pisirin yaklasik 4 dakikada pisiyor DIKKAT edin...Butun hamurlari ayni sekilde pisirin bir kenarda bekletin.Pisen biskuvileri orta boy bir tencere, kapagiyla bastirarak kesin buyuk bir servis tabagina ilk parcayi koyup aralara kremadan surun..Butun biskuvilere ayni islemi uygulayip hepsini hazirlayin ustune yanlarina kremadan surup heryerini kapatin... Artan yanlardan kesilmis biskuvi kirintilarini rondodan gecirip pastanin yanlarina guzelce kapatin..ust suslemesi icin bir miktar cooking cikolata eritip resimde gordugunuz gibi sekil verdim arzu ederseniz siz farkli'da susleyebilirsiniz...Orjinal tarifi aldigim sitede condensed milk kullanmisti ben her iki turlude yaptim...sut kremasi yerine, kremsanti'de kullanabilirsiniz arzunuza kalmis her turlu kremayla'da cokkk guzel oluyor Yaparsaniz begeneceginiz bir pasta olacak emin olun..Afiyet seker olsun :) inanin yapilisi yazmasinda daha kolay oluyor :))

28 yorum:

  1. Ayten'ciğim bloğun hayırlı uğurlu olsun bacım maşaallah hep nefis şeyleri eklemişsin gözümü alamadım:)
    Bol ziyaretcili bir blog olsun inşaallah takibe aldım:) peşindeyimmmmm:)))
    sevgiler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Aynurcum insallah devami guzel bir sekilde gelir her ikimiz icinde :) cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin canim..bende senin takibindeyim :)

      Sil
  2. Bloğunuz hayırlı olsun.. İzlemeye aldım sizi ;pastada muhteşem görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi hanim tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin :)

      Sil
  3. Merhaba,
    Blogunuz Hayırlı olsun.
    Çok güzel resim ve tarifleriniz var, başarınız daim olsun.
    Medovik pasta da nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Muhterem hanim cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin..daha cok yeniyim blog dunyasinda :) insallah daim olur.

      Sil
  4. Ellerinize saglik. Cok güzel görünüyor. Berlin`den sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin hanim bende sizlere sevgilerimi yolluyorum :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun ne kadar güzel bir blog.

    Seni izlemeye aldım canım, tariflerin harika..

    Sevgiler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hulya hanim tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin.Begenmenize cok memnun oldum :)

      Sil
  6. Sevgili Rumma'da gördüm bu pastayı ve sizin bloğunuzu oradan öğrendim. Pasta çok güzel görünüyor. Diğer tatlı tarifleriniz ve fotoğraflar da çok hoş. Bloğunuz hayırlı olsun. Güzel tariflerinizde buluşmak ümidiyle..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. En buyuk tesekkuru sevgili kardesim Rumma hakediyor..Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim Yersofrasi :)

      Sil
  7. Pastanız, pastalarınız harika görünüyor, hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık, sayfama beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  8. Begenmenize cok memnun oldum arkadasim :) Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  9. bu tarifle bende yaptım süt kreması yerine kendim yaptığım kremadan koydum arasına hiç beğenmedim süt kremasıyla yaparsam bu tarifi acaba tadı farklı olurmu

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsiz arkadasim..aslinda her krema yakisiyor bu pastaya acaba cok az mi surdunuz katmanlara...isterseniz bir daha ki sefere sut kremasi ile deneyin.Pasta yapilip bir gece dolapta dinlendigi vakit lezzeti daha da belirgin oluyor..Insallah aciklamam yeterli olmustur.Sevgilerimle.

      Sil
  10. cheap beats studio headphones
    Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this post and the rest of the
    website is very good.

    YanıtlayınSil
  11. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I've joined your feed and look forward to seeking more
    of your excellent post. Also, I have shared
    your site in my social networks!

    Feel free to visit my web site - desktop tower defense hacked

    YanıtlayınSil
  12. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and
    wished to say that I have truly enjoyed surfing around your weblog posts.
    In any case I'll be subscribing for your rss feed and I hope you write again very soon!

    Also visit my blog post: free css editor software

    YanıtlayınSil
  13. Yes! Finally something about web developer toolbar.

    Feel free to visit my webpage ... components of database management system

    YanıtlayınSil
  14. celine bags for cheap
    Hi! I've been following your blog for a long time now and
    finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
    Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

    YanıtlayınSil
  15. celine bags for cheap

    Heya i am for the first time here. I came across this board and
    I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

    YanıtlayınSil
  16. I seriously love your site.. Great colors & theme.
    Did you make this web site yourself? Please reply back as I'm hoping to create my very own site and
    would love to know where you got this from or what the theme is named.

    Thank you!

    Also visit my weblog - file extension flv pobierz

    YanıtlayınSil
  17. You're so awesome! I do not think I've truly read through anything like this before.
    So great to find another person with genuine thoughts on this issue.
    Really.. thank you for starting this up. This website is one thing
    that's needed on the web, someone with some originality!


    Also visit my homepage; hard disk low level format tool chomikuj

    YanıtlayınSil
  18. Awesome! Its in fact awesome post, I have got much clear idea regarding from this paragraph.


    My weblog floppy disk fail

    YanıtlayınSil
  19. bookmarked!!, I really like your blog!

    Here is my web blog; diskwarrior serial

    YanıtlayınSil
  20. We're a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community.

    Your web site offered us with helpful information to work on. You've
    done an impressive task and our entire community might be thankful to you.


    my web blog: examples of business casual for women

    YanıtlayınSil
  21. Merhaba sizin blogunuzu yeni kesfettim tarifler cok güzel gözüküyor dn kisa zamanda denicem ama ben avusturyada yasiyorum ve sut kremasi ne bilmiyorum rica etsem ne oldugunu yazarmisiniz?

    YanıtlayınSil