16 Şubat 2012 Perşembe

Macademia'lı Kurabiye

Macademia'li Kurabiye.

...........................................................................................................................................................
Macademia Australia kita'sina ait bir yemis turudur.Kurabiye, kek ve turevlerinde cok kullanilir.

Yemis olarak aldigimiz vakit genellikle kavrulmus ve tuzlanmisi makbuldur.
 Bu kurabiye'yi yemege basladiginiz vakit bir tane ile sinirli kalmayacaginiza garanti ederim :) yedikce devami geliyor..

Agzi kapali bir kap'ta yaklasik 2 hafta tazeligini koruyor.

Malzemeler.
250 gr. tuzsuz tereyag ( oda isisinda yumusamis )

4 yemek kasigi seker.

1 paket vanilya.

2,5 cup un. ( 1 cup yaklasik 1  su bardagina denk )

1 su bardagi ince cekilmis macademia ( ince cekilmis findik ve ceviz ici'de kullanabilirsiniz :)

Yapilisi. 

Oda isisinda yumusamis tereyagi,seker,vanilya ve macademia'yi iyice birbirine yedirin.

Unu yavas yavas ekleyerek hamuru kulak memesi kivamina getirin. Yagli kagit serili tepsiye, findik'tan az
 buyuk parcalar alip yuvarlayin ve tepsiye dizin...170 dereceli on isinmis firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
Bir kasede 4 yemek kasigi pudra sekeri ve 3 cay kasigi tarcini karistirin..Firindan cikardiginiz kurabiye'leri ister bu karisima ilik halde bulayin, isterseniz  sade olarak da servis yapabilirsiniz. Her haliyle lezzeti yerinde oluyor..

Fotograf da sade kurabiyelerin onundeki Macademia yemisidir...Minik servis tabagindakiler soslanmis hali.

Allah sofralariniza bin bereket versin.

4 yorum:

  1. Macademia fındığını çok seviyorum. Burada (Eskişehir) bile bulunuyor artık gerçekten yedikçe yiyesim geliyor. Kurabiyeye çok yakışmıştır tadı eminim.. Çok güzeller, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Turkiye'de bulunduguna sevindim :) cunki ailelerimize bayagi goturuyorduk buradan Macademia..Sevgili Hulya emin ol kurabiye'ye cok yakisiyor..

    YanıtlaSil
  3. Nice photos! I enjoy them very much! Hope to see more photos soon

    YanıtlaSil
  4. Ben avustralyada yasiyorum ve denemek istiyorum fakat bir sorum olacak seker bildigimiz normal toz sekermi yoksa pudra sekerimi?

    YanıtlaSil