Scones (Ingiliz corekleri)
Ingiliz'ler bu corekleri genelde ikindi caylarinin yanlarinda aparatif olarak
tuketmeyi cok seviyorlar.Ne tatli ne tuzlu ustune surulen ceside gore degisiyor.
firindan yeni cikmis ustune tereyag ve marmelat surulmus hali nefis oluyor..
Genelde Lemon curd ile servis yapiliyor..
Bu verdigim basit scone'un icine ister kuru uzum, kuru kayisi gibi meyve cesitleri.....
veya gravyer, kasar gibi peynir cesitleri ile degisik scones'lar yapabilirsiniz..
Malzemeler.
- 80 gr.tuzsuz tereyag kup halinde kesilmis
-3 cup mayali un ( 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz )
-1+ 1/4 cup sut.
-1 tatli kasigi toz seker.
-1 cay kasigi tuz.
NOT- 1 cup yaklasik 1 su bardagina denk dusuyor..
Yaplisi.
Firini 200 dereceye ayarlayin.
Un ve kabartma tozunu eleyin.Minik kup halinde kesilmis
terayagini, seker ve tuzu ekleyip parmaklariniz ile yagi iyice una yedirin.
sutu ekleyerek hamuru fazla yogurmadan toparlayin.
Un serpilmis tezgaha aktarip elinizle 2 cm olacak sekilde yayin..
Kesinlikle merdane veya oklava kullanmayin.
Yuvarlak kalip yardimi ile hamura sekil vererek scones'lari hafif unlanmis tepsiye dizin.
Pisen scones'leri temiz bir mutfak bezine aktarip sicak olarak servis yapin.
Tereyagi, kaymak, marmelat veya krem peynir cok yakisiyor yanina...
Ben hamurun yarisina kuru uzum ekledim..bu malzemeler ile yaklasik 16 adet Scones cikiyor.
Denediginiz vakit seveceginize eminim :)
I like your style: brief and informative. Good job!
YanıtlaSilThankyou very much :)
YanıtlaSilYou are a true master of the quill! This reading was the so absorbing! Write more and thank you!
YanıtlaSilThankyou very much! I will continue to write more every now and then, leave some comments to let me know what you think i will be honoured!
Sil