10 Nisan 2012 Salı

CIKOLATA VE NANE ESANSLI TART (Chocolate peppermint tart)


Tart yapmayi cok seviyorum :)
Yapilisi kadar sunumuda pek bir afilli oluyor..
daha once paylastigim cikolatali tart'tan daha farkli bu seferki..
Icine cok hafif nane aromasi giriyor ama sizler eklemeyebilirsinizde..
Bende evde kalmadigi icin eklemedim.
genelde yemek uzerine nane esansli cikolata veya bu tur tatlilar
cok seviliyor Ingiliz yemek kulturunde..
Yanina taze krema veya bir top dondurmayla nefis otesi bir tart..

TABAN MALZEMESI


* 1 + 1/2 cup un.
* 1/4 cup kakao (ben dark kakao kullaniyorum)
* 1/4 pudra sekeri
* 180gr soguk tuzsuz tereyag kucuk kup seklinde kesilmis.
* 3 yemek kasigi soguk su

DOLGU KREMASI


* 1/2 cup krema
* 30gr kup kesilmis tuzsuz tereyag
* 200gr dark cikolata dogranmis
* 1 cay kasigi nane esansi
* Uzeri icin taze cirpilmis krema veya dondurma ve cilekle servis yapin.

YAPILISI


Un, kakao ve pudra sekerini mutfak robotuna yerlestirin.
Robotu soyle bir calistirip kuru malzemeler karissin.
Kup kesilmis tereyagini ekleyin robot calisir vaziyette iken 3 yemek kasigi soguk suyu ekleyin.
Hamur kendini toparlayana kadar cekin.
Hamuru mutfak tezgahina alip elinizle tekrar bir yogurup,
merdane yardimi ile kullanacagiz kaliba gore acin.
Ben alt tabani cikan tart kaliplarindan kullaniyorum...
Eger boyle bir kalibiniz yoksa tabanina yagli kagit serin cikarmasi daha kolay oluyor.
Kaliba yerlestirilen hamuru buzdolabinda 15-20 dakika bekletin.
Dolaptan aldiginiz tart hamurunun uzerine yagli kagirt serin..
 Icine agirlik yapmasi icin kuru bakliyat yerlestirip on isinmis 180 dereceli firinda 15 dakika pisirin.
sure sonunda kalibi alip yagli kagidi ve bakliyatlari cikarin.
Hamuru tekrar firina verip bir 15 dakika daha pisirin..
Pisen hamuru firindan alip tel izgara uzerinde sogumaya birakin.


DOLGU KREMASI

Dogranmis cikolata, krema ve tereyagini cam bir kaseye alin.
Kucuk bir sos tenceresine su ekleyip kaseyi tencerenin ustune koyun.
Ben marie usulu cikolatali karisimi eritin..
Eriyen karisimin icine bu asamada nane esansi ekleyebilirsiniz.
Hazir olan kremayi sogumus olan tart hamurunun icine duzgunce yayin..
30 dakika buzdolabinda dinlendikten sonra servise hazir hale geliyor.
 Ince dilimleyip uzerine krema veya bir top dondurma ve cilekle servis yapin.



Tarif Australian Womens Weekly Tart'lar ekinden denendi ve cokkk begenildi tarafimizdan :)



5 yorum:

  1. tarifleriniz çok güzel.nane şurubunun fotosunu çekip koysaydınız keşke.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim begenmenize sevindim :) bir ara eklerim nane esansinin fotosunu..

    YanıtlaSil
  3. rica etsem bana 1/2 cup ne demek açıklarmısınız =) cup mesala su bardağınamı denk gelir ? neyi esas alıcaz cup ölçülerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250ml'lik bir su bardagini olcu olarak kullanabilirsin canim..1/2 cup yarim su bardagina es deger..takildigin yerde istedigini sorabilirsin ins..yardimci olurum..sevgilerimle isimsiz arkadasim :)

      Sil
  4. Hi there, You've done an excellent job. I'll
    definitely digg it and personally recommend to my friends.
    I am confident they will be benefited from this web site.


    My blog post :: programs on channel 28

    YanıtlaSil