16 Nisan 2012 Pazartesi

TAHINLI VE CEVIZLI KURABIYE

   
  
Tahin katilmis lezzetleri cok seviyorum..
Icine girdigi lezzetlere kendine has dokusuyla ayri bir nefased veriyor...
Bu kurabiyeleri cokkk uzun zamandir yapmaktayim.
Esimin kuzeni sevgili Melek, kendisi Istanbulda pastahane sahibidir...
Kurabiye tarifini ondan almistim bu vesile ile adini anmis oldum Melek'cim :)

MALZEMELER

1 su bardagi tahin
1 su bardagi siviyag (ben findik yagi kullaniyorum)
1 su bardagi seker
1 yumurta sarisi (beyazi ustune kullanilacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un
uzeri icin 1 su bardagi ince cekilmis ceviz icin

YAPILISI

Buyuk bir karistirma kabina un haric tum malzemeleri alin.
Sivi malzemeleri elinizle karistirin ve unu azar azar ekleyerek yogurun.
Hamur kulak memesinden biraz daha sert olmali..
Kendini toparlayan hamurun uzerini strec flim'le kapatin.
Bu sekilde buzdolabinda yaklasik yarim saat dinlensin.
Ayirdiginiz yumurta beyazini bir kasede iyice cirpin
Dolaptan aldiginiz kurabiye hamurundan ceviz kadar parcalar koparin.
Kurabiyelerin ust tarafini cirpilmis yumurta beyazina bandirin ardindan cekilmis ceviz icine bandirip  
yagli kagit serili tepsiye dizin.
bu sekilde tum kurabiyeleri hazirlayin ve on isinmis 170 dereceli firinda yaklasik 40-45  dakika pisirin.
Firin ayarlari farkli olabiliyor arada kontrol edin.
Elinizle arada ust tarafina dokunun tam sert olmamali firindan aldiktan sonra bekledikce sertlesiyor.

Guzel demlenmis bir bardak cayin veya kahvenin yanina nefis eslik ediyor :)


Agzi kapali bir kapda tazeligini yaklasik 1 hafta muhafaza ediyor...

1 yorum:

  1. Heya i am for the first time here. I found this board and I find
    It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and
    aid others like you aided me.

    my blog ... css java editor eclipse

    YanıtlayınSil