9 Temmuz 2012 Pazartesi
SOUR CREAM CHEESECAKE / EKSI KREMALI CHEESECAKE
Limon ferahligi yogun olarak hissedilen. Lezzet'li olusundan dolayi, devamli yapilacaklar siralamasina dahil ettirdi bu cheesecake kendini :)
Tarifte kullanilan sour (eksi) krema yerine siz normal krema ve mevsim meyvelerinde dilediginizi kullanabilirsiniz..
MALZEMELER.
- 250gr sade biskuvi
- 125gr tuzsuz erimis tereyag.
- 300gr taze blueberries
KREMA DOLGUSU
- 250gr'lik 2 kutu Philadelphia krem peynir.
- 1 cup (240gr) sour (eksi) krema.
- 3/4 cup (240gr) beyaz seker.
- 3 tane yumurta.
- 2 cay kasigi ince rendelenmis limon kabugu.
- 1/4 cup (60ml) limon suyu.
YAPILISI.
- Firini 160 dereceye ayarlayin.
- Biskuvileri mutfak robotunda iyice cekin.Erimis yagi ekleyerek tekrar kendini toparlayana kadar karistirin.
- 22cm'lik kelepceli kaliba biskuvileri hafif kenarlarini yukselterek ve iyice bastirarak yayin.
- Kalibi buzdolabina kaldirip ic malzemesini hazirlayana kadar bekletin.
- Peynirleri buyuk karistirma kalibina aktarin.Limon kabugu ve sekeri ekleyip mikserde karistirin.
- Bir yumurtayi ekleyip iyice malzemeye yedirip, obur yumurtalarida tek tek ekleyip iyice mikserde cirpin.
- Eksi krema ve limon suyunu da ekleyip tekrar iyice cirpin.
- Hazir olan kremayi biskuvili tabana yavasca dokun.
- On isinmis firinda yaklasik 1 saat 15 dakika pisirin.
- Sure sonunda firini kapatin ve kapagini hafif aralayarak keki firinin icinde sogumaya birakin.
- Bir gece vaya en az 3 saat buzdolabinda dinlendigi vakit lezzeti tam kivaminda oluyor.
Ust suslemesini taze meyve ve hafif pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Allah sofralarimiz'dan bereketi eksik etmesin cumlemizin.Yeni baslayan haftanizin guzel gecmesi dilegi ile...
Tarif Australian Women's Weekly Cheesecakes kitabindan yapilmistir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu tabagin biri benim can ??
YanıtlaSilellerin dert görmeye denenecekler öyle birikti ki .
sarildim özlemle
İngiltere günlerinden en çok özlediklerimdendi.Çok güzel yakışıyor peynire nefis olmuş cheesecake:-)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Kesinlikle deneyeceğim tariflerden biri daha, ellerine, canına sağlık.sen harikasıınnn :)
YanıtlaSilFırına su koymamışsın ve çatlamamış kek...Çok güzel gözüküyo ablacım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilGenelde su ekleme'den pisiriyorum ve hic catlama olmuyor Damak'cim :)
Silnerelerdesin can .
YanıtlaSildilerim sagligin yerindedir .
özlendin bilesin zorluklarini Allahim kolaylastirsin
gülüm nerelerdesin sen ?
YanıtlaSilbir selam gelsin gayri :(
Dondum Melegim...nasil baslayacagimi bilemedim:) Insallah buradayim artik..
Silyaz artik gülüm
YanıtlaSilözlenmektesin
Hello! I know this is kinda off topic however , I'd figured I'd ask.
YanıtlaSilWould you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
My site covers a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
If you're interested feel free to shoot me an email. I
look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!
Feel free to surf to my blog backup withholding non resident alien