Tim Tam aslinda cikolatali bir biskuvi cesidi cok ama cok lezzetli...Yemeyen bir pisman, yiyen bin pisman misali :) Bildigim kadari ile sadece Australia'ya ozgu bir biskuvi cesidi..
Tevekkeli temelli donenler ve buraya gelip gidenler tarafindan israrla istenmekte..
Tarif raspberricupcakes.com sitesin'den denenmistir.
MALZEMELER
* 4 yumurta
*110gr (1/2 cup) seker
*65gr misir nisastasi
*35gr (1/4 cup) dark kakao (normal kakao'da kullanabilirsiniz)
*1 yemek kasigi un
*1 cay kasigi krema sertlestiricisi
*yarim cay kasigi karbonat
*50gr tuzsuz tereyag eritilmis ve sogutulmus
IC KREMASI
*100gr tuzsuz tereyag 30 dadika oda isisinda beklemis olsun.
*150gr cikolata sutlu veya bitter (ben bitter kullandim) benmari usulu erimis olsun.
*3 cup elenmis pudra sekeri ( 250gr'lik su bardagi 1 cup eder)
*1 yemek kasigi sut (ben yaklasik 5 kasik sut kullandim)
*1 paket tim tam biskuvisi (koyulmayabilirde veya secenek olarak ahududu, cilek veya istediginiz bir meyve cesidi de kremaya eklenebilir)
GANAJ
*300ml krema
*400gr sutlu veya bitter cikolata
Not = tarifte belirtilen miktari ben kullanmadim.. 1/2 cup krema, 200gr bitter cikolata kafi geldi
YAPILISI
_ 17x27cm ebatinda dikdortgen bir tepsiye yagli kagit serin.
Yumurta ve sekeri yaklasik 5-6 dakika yuksek devirde cirpin.Onceden elenmis kakao, un, misir nisastasi, krema sertlestiricisini, karbonati ekleyip bir spatula yardimi ile yumurtali karisima iyice yedirin.Erimis olan yagi da ekleyip tekrar karistirin.
Hazir olan kek karisimini tepsiye dokup esit sekilde yayin.
Onceden isinmis 180 dereceli firinda yaklasik (10-12 dakika) pisirin.
Sure sonunda bir kurdan yardimi kontol edin.Pisen keki tel izgara uzerine alip sogutun.
_ Yumusamis tereyagi ve elenmis pudra sekerini iyice cirpin.Erimis cikolata ve sutu ekleyerek yumusak kivama gelene kadar cirpin.
(bu asama da verilen sut miktari az geldi yaklasik 5 yemek kasigi sut daha ekledim)
_ Ganaj icin kucuk bir tencere'de kremayi isitin. Isinan kremayi ocaktan alin, cikolatayi ekleyip kasik yardimi ile cikolata eriyene kadar karistirin..
Ganaji bir kenara alip sogumasini bekleyin.
_ Iyice sogumus olan keki ortadan kesin.Bir parcasini kenara alin kagit uzerinde kalan parcaya ic kremasini duzgunce yayin.Bu asamada bir paket tim tam kremanin uzerine dizilebilir.(oneri dogrultusun da ben 5 tane tim tam'i iyice ezerek krema'nin uzerine serptim).
Diger parcayi duzgunce kremanin uzerine yerlestirin.Sogumus olan ganaji heryerini kaplacak sekilde surun.
Bu sekilde yaklasik yarim saat buzdolabinda dinlendirin pastayi.Sure sonunda dolaptan alip spatula yardimi ile keki yagli kagittan alip servis tabagina aktarin.
Pasta bir gun dinlendirilip servis edilirse tadi daha mukemmel oluyor..
Sofralariniz'dan bereket eksik olmasin..Hayirli, mutlu bir hafta sonu gecirmeniz diligi ile...
Not = Tim tam yerine istediginiz cikolatali bir biskuvi cesidi kullanabilirsiniz..
hos geldin gülüüüüüüüüüüüüüm
YanıtlaSilbir solukta okudum
su büskivinin resmini ekleseydinde benzerini bulaydim
gülüm ayni olmasada benzerini buluruz bir an önce ekle ne olur
ellerine yüregine saglik özlemisim tekrar hosgeldin
Hosbuldum Melegim :) biskuvinin resmini ekleyecegim..Grubumuzda eklendi gulum..bende seni cok ozledim bilesin..
SilAytenim bunu denemek için sabırsızlanıyorum:) ellerine sağlık muhteşem bir tarif...Tim tam biskuvinin benzeri burada var ondan alayım da yapayım. Tekrardan hoşgeldin...
YanıtlaSildenedigin vakit begenecegine eminim Aynurum :)
SilHoşgeldin sefalar getirdin ablacım..Adı da kendi de çok güzel pastanın , maşallah..
YanıtlaSilsevgilerimi bıraktım..
Hosbuldum ablacim :)
SilEllerinize sağlık. Rumma sayesinde bloğunuzu tanıdım çok güzel.
YanıtlaSilherzaman beklerim NUrsevin hanim :)
Sil