1 Ocak 2013 Salı

ORMAN MEYVELI MINI TART / Berry mince tart


Gecen hafta sonu Kiraz toplamak icin ciftlige gittik..iki aile ve cocuklarla hem kiraz topladik, hem yiyebildigimiz kadar yedik :) Kiraz toplamisken orman meyvelerini es gecemezdik zira tam zamani simdi..
Gecen gun  gelen misafirlerimin cogunlugu cocuk olunca, topladigimiz orman meyveli bu minik tart'lari hazirladim...
Ben minik hazirladim ama ayni olculerle buyuk tart kalibi veya muffin kaliplari ile de hazirlanabilir.

MALZEMELER
- 2 + 1/3 cup un
- 1/3 cup pudra sekeri
- 175gr kup dogranmis tereyag
- 2 yemek kasigi soguk su
- 1 cay kasigi vanilya
-  410gr cranberry (Amerikan uzumu) marmeladi. ( istediginiz bir recel, marmelad kullanmakta ozgursunuz. veya tamamiyle parcalanmis  taze meyve de secenekler arasinda belirtilmis.)
- 125gr ahududu (istediginiz meyve kullanabilirsiniz)
- 125gr yaban mersini.
1 yemek kasigi extra pudra sekeri.

YAPILISI
- Un, pudra sekeri ve tereyagi'ni  mutfak robotunda ince kum halini alana kadar cekin.
- 2 yemek kasigi soguk suyu ekleyip hamur toparlanana  kadar tekrar cekin.
- Toparlanan hamuru tezgaha alarak yogurun.Iki adet 50cm kadar kesilmis yagli kagit arasina bir miktar hamur koyup, merdane yardimi ile 3mm inceliginde acin.
- Kullanacaginiz kaliba gore bir bardak veya kalip ile yuvarlaklar kesip kaliplara yerlestitin.
- Ust susleme icin kullanacagiz miktar kadar hamur'dan biraz ayirin.Kalan diger hamurlari da ayni sekilde hazirlayin.
- Ahududu'ari bir catal yardimi ile ezin.(tarifte mutfak robotun da cekin yaziyordu ben catal ile ezdim)
- Cranberry marmeladi'nin icine ezilmis ahududu ve butun olarak yaban mersinleri ekleyip karistirin.
- Tart hamurlarinin icine meyveli malzemeyi esit olarak bolusturun.
- Onceden isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 20 dakika veya ustleri pembelesene kadar pisirin.
- Ust susleme icin ayirdiginiz hamuru acip istediginiz bir kalipla sekiller cikarin.Veya elinizle de sekil verebilirsiniz.Tum hamurlari yagli kagit serili tepsiye dizip 10 dakika pisirin.
- Sure sonun da tart'lari firin'dan alip tel izgara uzerinde sogumaya birakin.
- Sekilli kesilmis hamurlar, pisirilip ayni sekilde soguduktan sonra uzerlerine 1 yemek kasigi pudra sekeri serpin.
- Sogumus tart'larin uzerlerine pudra sekeri serpilmis hamurlari yerlestirip servis yapabilirsiniz.

                                 Meyveli sos bolusturulmus hali.

                              En guzel tarafi hemen tadina bakilmasi :)

Not = Ertesi gune kalan bir kac tane tart'in tadina bakinca, icindeki meyveler hamuru biraz yumusatmisti ama tadi cok daha guzeldi..

Hayirli, saglikli ve tum sevdiklerinizle beraber guzel bir sene gecirmeniz dilegi ile....



-

11 yorum:

  1. çook tatlı olmuşlar bunlar
    elinize sağlık
    mutlu seneler...

    YanıtlayınSil
  2. Bayılıyorum senin bu şahane tariflerine sis..:) Olsa da yesem, çok severim orman meyvelerini..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. ayyy ikram edebilme sansim olsa :( ne yapayim sistam oyle guzel tarifler varki simdi yaz zamani oldugu icin cogu yaz meyveli..

      Sil
  3. Bu tarif için yaz gelmesini bekleyemeyeceğim ablacım:) Böğürtlen reçelim var onunla denicem kısa zamanda.Ellerine sağlık,sen hep tarif paylaş emi:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. sen iste ben herzaman paylasirim tarif ablam :)recellede olur dene mennun klacaksin..

      Sil
  4. Tartlar çok güzel görünüyorlar içindeki marmelatla da lezzeti tavan yapmıştır..Elerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kizilcigin hafif mayhos tadi ve orman meyvelerinin kendine has tadiyla birlesince evet lezzeti tavan yapti :) Memnun oldum Sevgicim begenmene..

      Sil
  5. bu ne güzellik böyle .al al at agzina
    ellerine saglik can
    muhabbetle

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Melegim tam birer lokmalik gotur istedigin kadar :) opuyorum seni gulum.

      Sil
  6. Bayıldım çook güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık mutlaka denicem :) Riva etsem birazda değişik salata tarifleri yayınlayabilirmisiniz :)

    YanıtlayınSil