Tarif, Australia'li unlu sef Bill Granger'e ait...cok basit tariflerle harika lezzetler yapiyor.
Bu verecegim olculer 4 kisilik, ama pekala 6 kisilik de cikabiliyor cok sik yaptigim icin tecrubeyle sabit..
Iki kisilik yapmak istediginiz vakit kalan malzemeyi buzdolabinda 2-3 gun muhafaza edebilirsiniz..Pisireceginiz vakit kakao, seker karisimini ve kaynar suyu ekleyip firina surmeniz kafidir..
Malzemeler
- 125gr. un (1 cup)
- 3 tatli kasigi kabartma tozu
- 4 yemek kasigi kakao (ben dark kakao kullandim)
- 250ml. sut (1 cup)
- 85gr. (1/3 cup) siviyag veya erimis tereyag
- 1 fiske tuz
- 2 yumurta hafif cirpilmis
- 1 tatli kasigi vanilya veya esansi
Sos Malzemesi
- 185gr. toz seker (1 cup) ben esmer seker kullandim
- 2 yemek kasigi kakao
- 250ml. kaynar su (1 cup)
Servis yaparken cok iyi cirpilmis krema veya vanilyali dondurma
Yapilisi
- Firini 180 c isitin.
- Un, kakao, kabartma tozu, seker ve tuzu bir kaba eleyin.
- Uzerine sut, yumurta, yagi ve vanilyayi ekleyerek hepsini cirpici ile cirpin.
- Firina dayanikli kaselere malzemeyi uzerinden iki parmak eksik bolusturun.
- Kaseleri firin tepsisine dizin.
- Ayri bir kapta seker ve kakaoyu karistirin.Kaplardaki malzemenin uzerine esit olarak bolusturun.
- 1 cup kaynamis suyu kaselerin uzerine bolusturun..
- Tepsiyi firina surup yaklasik 25 dakika pisirin.
- Pisen pudinglerin uzererine sut kremasi veya bir top dondurma koyarak hemen ikram edin.
Hayirli Cumalar..Allah sofralarimiza bereket versin cumlemizin..
Ayteeeennn;) bu tamda aradığim tarif gülum hemen denemeliyim.. Ellerine sağlık teşekkürler cancağızim:)
YanıtlaSilLakin sos malzemelerinde 2 yemek kaşığı. Yazmışsın ne olduğunu yazmamışsın:)) sanırım kakao olacak düzeltirsen diye şeyettim:D
Sevgilerrr...
begenmene cok sevindim Aynurum :) cancagizim hatalarimi soylemen beni mutlu ediyor bilesin :) hemen duzeltildi :)
SilAblacım nasıl güzel bir tariftir bu tereyağım bitmiş yoksa şimdi mutfaktaydım..:)
YanıtlaSilhayırlı cumalar..
musait vakitte dene begenecegin bir lezzet ablam :)
SilEllerine sağlık, hayırlı Cumalar canım..
YanıtlaSilUzattığın kaşığa doğru hamle yapıp yeme eylemi gerçekleştirecektim neredeyse :)))
:D gercekten oyle fotografamisim :) sanada hayirli cumalar sistam..
Siltek kelimeyle nefissss.
YanıtlaSilbegenmene memnun oldum saolasin arkadasim :)
SilÇok güzel görünüyor bu tatlı. Sufleye benziyor dediğiniz gibi. Dondurmayla çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDenizcim adi kolay sufle ama lezzeti nefis :) begenmene memnun oldun canim..
SilMERHABA, Tarif cok guzel ama bir noktayi anlamadi, sos malzemelerindeki bir cup kaynamis suyu kek karisimin uzerinemi dokucegiz yoksa kaliplarin oldugu tepsinin icine mi dokecegiz yani kek karisiminin uzerinemi yoksa firin tepsisinemi? lutfen cevap yazarsaniz hemen denemek istedim.
YanıtlaSilMerhaba adsiz arkadasim :) Kaynamis suyu kek malzemesi bolusturulmus kaliplarin uzerine esit miktarda dokecegiz..tepsiye degil :) ins..denediginiz zaman begeneceginiz bir lezzet emin olun..sonucu paylasirsaniz memnun olurum sevgilerimle adsiz arkadsim :)
YanıtlaSilBen de kaynamış su kısmında takıldım.. Nefis görünüyorlar mutlaka deneyeceğim..
YanıtlaSilKaynamış suyu sıcak sıcak mı dökeceğiz yoksa kaynamış soğumuş su mu..
Sıralama şu şekilde mi?
Hamur - kakaolu şeker - kaynamış su
Ellerinize sağlık cevabınız gelir gelmez deneyeceğim.
Cemre.
Merhaba Cemre'cim :) kaynamis suyu kaynar olarak dokecegiz ..aciklaman dogru sekilde Hamur - Kakaolu seker - Kaynamis su olacak :) takildigin yer olursa hemen yaz tatlim ;) sevgilerimle Cemre'cim..
YanıtlaSilAfiyet olsun.
YanıtlaSil