2 Nisan 2013 Salı

Patates ve Domatesli Kis

Gectigimiz hafta sonu  lezzet denemelerinden patatesli kis'i cok begendik..
Ozellikle sicacik firindan yeni cikmis hali ile caya nefis eslik etti :)
Tarifte belirtilen 1 su bardagi tulum peynirini, ben yarim bardak kadar kullanip uzerini kasar peyniri ile tamamladim.
Ozellikle tart hamuru icine giren peynir'den dolayi cok guzel oldu.Baska bir kis tarifinde bu tabani tekrar kullanacagim.

Hamuru icin
-75 gr tereyagi
- 1 + 1/4 su bardagi un
- 1 cay kasigi kirmizi pul biber
- Yarim su bardagi rendelenmis eski kasar peyniri
- 1 yumurta sarisi
- 2 yemek kasigi soguk su
- Tuz, karabiber

Patatesli Harc Icin
- 3 patates (haslanmis)
-  2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi kekik
- 3 yumurta
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi tulum peyniri ( ben yarim su bardagi tulum peynirinin uzerine, rendelenmis kasar peyniri ekledim)

Domates Sosu Icin
- 600 gr kiraz domates
- 4 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi kekik
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Yapilisi
- Tereyagini kucuk kup halinde kesip un ile karistirarak ekmek kirintisi gibi olana kadar yogurun.
- Pul biber, rendelenmis kasar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
 -Yumurtayi soguk su ile cirpip unlu karisima ekleyin.Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.
- Hazir olan hamuru strec filme sarip buzdolabinda 30 dk. bekletin.
- Onceden haslanmis kabugu soyulmus patatesleri pure seklinde ezin.
- Kiyilmis sarimsak,  zeytinyagi, kekik, yumurta, tuz, karabiber ve tulum peynirini ekleyip iyice  
karistirip ezilmis patates puresi ile malzemeleri birbirine harmanlayin.
- Firini 180c ayarlayin.
- Buzdolabinda dinlenen hamuru tart kalibina yayip catalla uzerine bir kac delik acin.
- Tart hamurunu 15 dk. pisirin.
- Hazir olan patatesli ici yari pismis tart hamuruna yayin ve tekrar firina verip 30 dk. pisirin.
- Domates sosu icin, yapismaz yuzeyli tavada domates, ince kiyilmis sarimsak, kekik, zeytinyagi, tuz
 ve karabiberi ara ara sallayarak 15- 20 dakika pisirin.
- Sure sonunda pisen kisi kalibdan cikarip servis tabagina aktarin uzerine domates sosu yayin ve
 sicak olarak servis yapin.

 Ozellikle cayin yanina cok yakistirdim ve tekrar yapacagim lezzetler icinde yerini aldi patatseli kis..


 Kaynak - Lezzet dergisi..

Sofralarimiz'dan bereket eksik olmasin...Sevgilerimle..

3 yorum:

  1. çok lezzetli bir tarif, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. yeni keşfettim blogunuzu ve bayıldım :)
    çok zevkli olduğunuz belli.
    bu tarifi de hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Melisa cayi, nacizane blogumu begenmene cok mutlu oldum her zaman beklerim :) denedigin vakit cok begeneceksin patatesli kis'i...Sevgilerimle..

    YanıtlaSil