Fudge, bir tur yumusak sekerleme.Icine findik, fistik, ceviz, pecan cok yakisiyor.Ister sade, isterseniz bitter cikolatali her turlu hali ile nefis bir sekerleme..Suslu jelatinlere sarilip cok guzel hediye edilebilir
Yapildigi gunden itibaren agzi kapali kutuda 1 hafta tazeligini koruyabiliyor...
Icine kullandigim sut recelini blog arkadaslarimda gordugum kadari ile her kes yapabiliyor artik.
Ben bu sefer ki fudge denememi tuzlu yaptim..sekerlemeyi yerken agiza gelen hafif tuz ayri bir lezzet katti.
Tarifi oldugu gibi yaziyorum..sizlerin kullanacaginiz malzemeleri deneyerek yaptim..Kullanmadiklarimi parantez icinde belirtmek istedim..Malzemeleri tedarik eden arkadaslar tarife sadik kalarak deneyebilir..
Malzemeler
- 395g. condensed milk- sut receli (yaklasik 250gr'lik su bardagi kadar).
- 1 cup esmer seker.
- 2 yemek kasigi glikoz sekeri ( ben kullanmadim).
- 1/4 cup golden surup ( ayni olcude bal kullanin).
- 125g. minik parcalara bolunmus tuzsuz tereyag.
- 180g. beyaz cikolata.
- 1 cay kasigi cekilmis deniz tuzu
Yapilisi
- 20cm'lik kare veya dikdortgen bir kabi tum kenarlari disarida olacak sekilde yagli kagit ile kaplayin.
- Condensed milk, esmer seker, glikoz, golden surubu kucuk bir tencereye alin.
- Cok kisik ateste devamli karistirarak yaklasik 10dk. seker eriyene kadar pisirin.
- Atesi biraz yukseltip devamli karistirarak 6 dk. daha pisirin.Malzeme kendini toparlayip koyu krema seklini aldigi zaman atesten alin.
- Krema sicakken icine beyaz cikolatayi ekleyip karistirarak cikolatanin erimesini saglayin.
- Kagit serilmis tepsiye malzemeyi esit sekilde kasik yardimi ile yayin.(bu asamada icine istediginiz dogranmis kuruyemis koyabilirsiniz).
- Fudge'un uzerine 1 cay kasigi taze cekilmis deniz tuzu ekleyin. (eklenmeyebilirde)
- Hazirlanan fudge tezgahta yarim saat bekletilir.Daha sonra buzdolabina kaldirilip yaklasik 6 saat dinlendirilir.
- Hazir olan sekerlemeyi minik kupler seklinde kesip servis edebilirsiniz.
Asagida ki fudge pecan cevizli..Gectigimiz haftalar da yapmistim ve iyice sogumadan kesilmis hali.
Gunleriniz hayirli gecsin...Sevgilerimle
Tarif - Australian Women's Weekly Desserts kitabin'dan..
eline sağlık canım
YanıtlaSilkaynana şekerine benziyor görüntü olarak :)
küçükken ok severdim ve yerdim :)
bu arada tel kırmayla ilgili bloğuma yazı yazmışsın
m.sofrasi@gmail.com dan yazabilirsin eğer düşünürsen ;)