2 Mayıs 2013 Perşembe

Anzac Biskuvisi


Hayirli gunler :)
Anzac,  Australia'nin en meshur ve milli biskuvisidir.. (Anzac'la ilgili bilgileri goole'dan arayabilirsiniz) Yapildigi gunden itibaren kapakli bir kabta yaklasik 2 hafta tazeligini koruyor.
Turkiye'de, varmidir bilgim yok ama  kullandigim esmer seker el ile sikilabilecek forma rahatlikla geliyor..Bulamadiginiz takdirde normal esmer seker kullanabilirsiniz..

Malzemeler
- 1 cup ( 250g'lik bardak) un
- 1cup yulaf
- 1 cup hindistan cevizi rendesi
- 125g  kup halinde kesilmis tuzsuz tereyag
- 3/4 cup esmer seker
- 2 yemek kasigi golden surup (2 yemek kasigi bal kullanabilirsiniz)
- 1 tatli kasigi karbonat
- 2 yemek kasigi soguk su

Yapilisi
- Kup halinde kesilmis tereyag, 2 yemek kasigi su,  golden surup ve esmer sekeri kucuk bir  tencerede cok kisik ateste yag eriyene kadar turun.
- Ayri bir kabta un, yulaf ve hindistan cevizi rendesini karistirin.
- Yagli karisima 1 tatli kasigi karbonati ekleyip kasikla kopurene kadar karistirin.
- Yagli karisimi, yulafli karisima ekleyip kasik ile malzemenin iyice birbirine butunlesmesini saglayin.
- Yagli kagit serili tepsiye ceviz kadar parca alip yuvarlayip 4cm'lik  aralikli bir sekilde dizin.
-  Catal ile ustlerine hafif bastirin.
- On isinmis 180c firinda yaklasik 10 dakika pisirin.
- Sure sonunda tepsileri firindan alip tel izgara uzerinde sogutup servis yapin.


Not -  Kurabiyelere hazirlik asamasinda ince cekilmis ceviz, findik, tarcin ekleyerek cesitli yapabilirsiniz.
- Kurabiyeler piserken bayagi yayiliyor aralikli dizmenizde fayda var :) ilk fotografta ki kurabiyeleri kizim yapmisti.. fazla aralikli dizmedigi icin bayagi yayilmislardi :) bizde kurabiye aparati ile sekil vererek cikarttik tepsiden :)
Simdiden Cumaniz Mubarek olsun...
Sevgilerimle..



1 yorum:

  1. Benimde yeni kesfettigim bolgumda tarifi olan bu tarife asigim,hele o tereyaginda eriyen surupla e kokusu yokmu beni benden aliyor,tavsiye ederim,hemen tükeniyor yeniden yapmak yok kolay! Elinize saglik...

    YanıtlaSil