4 Kasım 2013 Pazartesi

Hunkar Muhallebisi


Merhabalar..
Hicri Yeni yiliniz mubarek olsun.Rabbim saglikli, huzurlu bir yil yasamak nasip etsin cumlemize insallah..

Tam adina yarasir enfes bir sutlu tatli hunkar muhallebisi :) Face grubumuzdan sevgili Mis kokulu Lezzetler ve Rumma da gordugumden beridir aklimda kalan bir tatliydi.
Gecen hafta sonu yemege gelen misafirlerime tatli ikramim hunkar muhallebisi oldu ve cok begenildi.
Tarifi oldugu gibi paylasiyorum.

Malzemeler
- 1 lt sut
- 1 su bardagi nisasta (bugday nisastasu kullandim)
- 1,5 bardak seker
- 1 cay bardagi kiyilmis antep fistigi
- 1 tane damla sakizi
- Nisastayi eritmek icin bir miktar su

Uzerine
- Nar taneleri, file fistik

Yapilisi
- Sut, toz seker ve sakizi bir tencerede karistirip ocaga alin.
- Surekli karistirarak kaynama noktasina getirin.
- Nisastayi akiskan kivama gelene kadar soguk su ekleyerek inceltin.
- Azar azar karistirarak tencereye ekleyin.
- Bir iki dakika sonra 1 cay bardagi file fistigi ekleyip muhallebi kivamina gelince ocaktan alin.
- Soguk suyla islattiginiz kare borcam veya istediginiz bir kaliba muhallebiyi dokun.
- Buzdolabina kaldirip sogutun.


 Nar taneleri ve file fistik ile susleyip servis yapin.

Yeni baslayan hicri yiliniz ve haftanizin bereketli, mutlu gecemesi dilegi ile sevgilerimle :)

2 yorum:

  1. çok şık sunumlu ve nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. eminim cok güzel bir tat buuuuuuuuuuuu
    ellerine saglik gönlümün avusturalya subesi
    sunum cok hos denenecekler birikti iyice
    dua istiyorum tamam
    muhabbetle bacim

    YanıtlayınSil