Friand'in karsiligi Finasci oldugunu arama motorundan ogrenmis oldum :) Cesitli tariflerden ayirdigim yumurta aklarini genelde agzi kapali bir sekilde buzdolabinda sakliyorum.Elimde bayagi birikmis yumurta aklarini tatli olarak degerlendirmenin en guzel yolu.
Friands'lar ayni makaron gibi yumurta beyazi ile yapiliyor.Un miktari cok az badem veya findik unu kullaniliyor.
Puf noktasi yumurta beyazlarinin cok iyi cirpilmasi icinde kabartma tozu olmadigi halde, piserken bayagi kabariyor.
Oldukca yumusak sungerimsi bir kek turu ve cok lezzetli.
Malzemeler
- 6 yumurta aki
- 170g yakmadan eritilmis tuzsuz tereyag
- 1 cup pudra sekeri
- 1 cup badem unu
- 1/2 cup un
- 1/4 cup has has tohumu.
- 2 portakal kabugu rendesi (cok ince rendelenmis olsun)
Portakal Surubu..
- 1 cup seker
- Yarim su bardagi su
- 1 su bardagi taze portakal suyu
- 1 portakal kabugu rendesi
Surup icin gerekli malzemeleri kucuk bir sos tenceresine alin.Kisik ateste seker eriyene kadar arada karistirin.Kaynamaya baslayinca atesin altini hafif acip yaklasik 4-5 dakika daha kaynatip atesten alin surubu.
Yapilisi..
- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Temiz bir kab icine pudra sekeri, badem unu, un, has has tohumu, portakal kabugu rendesini alin ve karistirin.
- Baska temiz bir kabin icine yumurta aklarini alin mikserde yumusak tepecikler olusana kadar cirpin.
- Cirpilmis yumurta aklarinin icine donusumlu olarak erimis tereyag ve un karisimini 3 defeda ekleyip iyice birbirine yedirin malzemeleri.
- 24'luk Frian kaliplarini hafif tereyagi ile yaglayin.
- Kek malzemelerini esit sekilde kaliblara bolusturun.
- On isinmis firinda yaklasik 20 - 25 dakika pisirin.
- Tepsiyi firindan alip tel izgara uzerinde 1-2 dk. bekleyip kekcikleri kaliplarindan cikarin.
Servis tabagina aktarilmis keklerin uzerine hemen sicak surup gezdirilip servis edilir.
Frian kalibiniz yoksa normal muffin kalibinda da yapabilirsiniz.
Yeni baslayan haftanizin cok guzel gecmesi dilegi ile sevgilerimle...
Tarif Woman's Day Food ekinden denendi.
Ablacım "mekik kek" diye de geçiyor bizim buralarda- okuyunca fark ettim.Şuruplu da daha bir enfes olmuş. ellerine sağlık güzel ablam.sarılıyorum sana....sevoş
YanıtlaSilhayirli cumalar canem
YanıtlaSilgelip su sayfanda yazayim yazayim istiyorum, lakin su dogrulama kodu yokmu fitik ediyor beni gülüm yaaa
yine orjinal bir tarif eline saglik.. can dua eder dua beklerim
muhabbetle
sizi takibe almak istiyorum ama izleyici etiketi yok, çok güzel tarifleriniz var kaçırmak istemem
YanıtlaSil