Merhabalar :)
Turkiye'den getirdigim tum yemekle ilgili dergi ve kitaplarima ara ara bakmayi seviyorum.Hatiri sayili bir kolaksiyona sahip oldugumu soyleyebilirim :) Dergileri karistirdigim gun gozume carpan bu pelteyi denedim ve cok begendik..
Turuncgilller mevsimine girdiginiz su gunlerde nefis olan bu pelteyi denemenizi oneririm..
Malzemeler.
- 3 su bardagi taze sikilmis portakal suyu
- 2/3 su bardagi seker.
- 2 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi.
- 1 yemek kasigi cok ince rendelenmis portakal kabugu.
Yapilisi
-Taze sikilmis portakal suyu, seker, az suda cozulmus nisastayi orta boy tencereye alin.
- Orta ateste arada karistirarak koyulasana kadar pisirin.
- Icine portakal kabugu rendesini ekleyip 2 dk. daha pisirip atesten alin.
- Pelteleri kaselere bolusturun oda isisina gelince buzdolabinda bir kac saat bekletin.
- Uzerlerini servis esnasinda istediginiz gibi suslemekte ozgursunuz.
kaynak - Sofra dergisi
çok severim portakallı lezzetleri.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil