10 Aralık 2013 Salı

Portakalli Pelte


Merhabalar :)
Turkiye'den getirdigim tum yemekle ilgili dergi ve kitaplarima ara ara bakmayi seviyorum.Hatiri sayili bir kolaksiyona sahip oldugumu soyleyebilirim :) Dergileri karistirdigim gun gozume carpan bu pelteyi denedim ve cok begendik..
Turuncgilller mevsimine girdiginiz su gunlerde nefis olan bu pelteyi denemenizi oneririm..

Malzemeler.

- 3 su bardagi taze sikilmis portakal suyu
- 2/3 su bardagi seker.
- 2 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi.
- 1 yemek kasigi cok ince rendelenmis portakal kabugu.

Yapilisi

-Taze sikilmis portakal suyu, seker, az suda cozulmus nisastayi orta boy tencereye alin.
- Orta ateste arada karistirarak koyulasana kadar pisirin.
- Icine portakal kabugu rendesini ekleyip 2 dk. daha pisirip atesten alin.
- Pelteleri kaselere bolusturun oda isisina gelince buzdolabinda bir kac saat bekletin.
 - Uzerlerini servis esnasinda istediginiz gibi suslemekte ozgursunuz.


Orta boy kasele kullandim yaklasik 6 adet pelte cikti bu olcu ile.

kaynak - Sofra dergisi

1 yorum: