16 Aralık 2013 Pazartesi

Minik Tatli Patatesli Ekmekcikler - Mini Sweet Potato, Feta & Tomato Loaves


Hayirli gunler..

Okullar 2 aylik yaz tatiline girdi full cocuklarla dolu gececek gunlerimiz basladi :) Son 2 haftadir cok yogunluk yasadik arkadaslarimizi Turkiyeye ugurladik, Turkiyeden aile buyuklerini karsiladik araya yaz tatili de girdi bu yogunluk okullar acilana kadar surecek gibi :) Bahcemizi es gecemem sebze bolumune olabildigince cok cesit ektik bu sene insallah yemek nasip olur..

Konuyu ekmekciklere nasil baglayacagimi bilemedim :) Pazar gunu evde ekmek kalmayinca ogleden sonrasi icin cayin yanina bu leziz ekmekcikleri yaptim..Tarifde kullanilan tatli patates yerine normal patates de kullanabilirsiniz. Tarife sadik kalmayip evde bulunan malzemeleri de kullanabilirsiniz.
Eger tarife sadik kalip denerseniz   nefis bir lezzeti tadacaginiza emin olun.

1 cup 250gr'lik su bardagina es deger..

Malzemeler
- 3 yumurta.
- 1 cup yulaf.
- 1 cup tam bugday unu.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1/3 cup siviyag (ben findik yagi kullaniyorum)
- 3/4 cup sut.
- 1 adet rendelenmis tatli patates.
- 100gr. minik dogranmis kuru domates.
- 100gr. minik parcalara ayrilmis feta peyniri (istediginiz peyniri kullanabilirsiniz)
- 1 avuc kadar rendelenmis eski kasar.
- 1 avuc kadar taze kekik ( 1 yemek kasigi kuru kekik de olur)
- Tuz ve karabiber

Yapilisi
- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Yumurtalari, sivi yagi ve sutu karistirma kabinda el cirpicisi ile  cirpin.
- Un, yulaf ve kabartma tozunu karistirip, yumurtali kaba alip kasik ile birbirine harmanlayin malzemeyi.
- Patates, kuru domates, peynirleri, kiyilmis taze kekigi, tuz ve karabiberi ekleyip tahta  kasik ile iyice karistirin butun malzemeyi.
- Loaves kalibini tereyag  ile yaglayin.(Muffin kalibida kullanabiirsiniz)
- Kaliba malzemeyi bolusturup on isinmis firinda yaklasik 25- 30 dakika pisirin.
- Sure sonunda kurdan testi ile kontrol edin.
- Pisen minik ekmekleri tel  izgara uzerine alin ilk sicakligi gecince kaliplardan cikarip sicak servis yapin.



Bu sabah kahvalti icin isitmaya bile gerek duymayacak kadar lezzetinden bir sey kaybetmemisti :)
Allah sofralariniza bereket versin huzurlu bir hafta gecirmeniz dilegi ile...

Tarifi  Fresh yemek dergisinden denedim..

6 yorum:

  1. çok severek yaptığım bir tarif. ama böyle küçük porsiyonlar yapmıyordum ben. çok daha güzel duruyor. ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. minik halile denemeni isterim Buket'cim :) dedigin gibi cok lezzetli ekmek turu..

      Sil
  2. çok şirin görünüyorlar sistam.:) Ellerine sağlık..

    Şu tatlı patatesi hep merak etmişimdir :) Buralarda yetiştirilmiyor mu acaba? tadı bildiğimiz patatese benziyor mu ?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. deme sistam sirin gorunumun altinda nefis bir lezzet hakim :) tatli papates , kabaga cok benziyor..kabak tatlisi, firinlanmis hali, corba bilumun yemek ve kekllerde cok kullaniliyor eger bulabilirsen kesinlikle denemeni isterim bitanem :)

      Sil
  3. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Geri döndüğüm bloğuma ziyaretinizi beklerim.Sevgiler...
    www.armeda.blogspot.com
    ARZU

    YanıtlayınSil