24 Aralık 2013 Salı

Dizmana


Merhabalar..
Kokenimde macurluk oldugu icinmidir nedir  hamur islerine cok duskunum :) rahmetli annecigim cok guzel hamur isleri yapardi...Ondan ogrendiklerimi unutmamak icin sik aralikli yapmaya calisiyorum. Cizlama da deniyor dizmanaya cok guzel lezzetli bir hamur isi turu.

Malzemeler

- 1 kibrit kutusu kadar yas maya.
- 1.5 bardak ilik sut.
- 1 bardak ilik su.
- 1 turk kahve fincani siviyag.
- 1 tatli kasigi seker.
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldigi kadar un.

Uzeri icin.

- 1 yumurta.
- 3 dolu yemek kasigi kaymak veya krema.
- 5 yemek kasigi yogurt.
- 3  yemek kasigi siviyag.
- 1 cay kasigi tuz.


Yapilisi.

 - Un haric tum malzemeyi bir karistirma kabina alin ve elinizle karistirin.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumusakliginda yogurun.
- Uzerini ortun ve 1,5 saat kadar mayalanmaya birakin.
- Sure sonunda mayalanan  hamurdan parcalar koparip hafif unlanmis tezgahda uzun seritler yapin.
- Seritleri 4- 5cm. uzunlugunda kesin.Kesilen yerleri ustte kalacak sekilde hafif yaglanmis tepsiye dizin.
- Hazirlanan hamurlari aralarda bosluk kalmayacak sekilde ustlerinden 2 3 parmaginizla tepelerinden bastirin.
- Minik bir kasede uzeri icin gerekli sos malzemelerini cirpin ve hamurlarin ust kismina bolca yayin.
- Isterseniz susam veya corek otu serpebilirsiniz.
- Onceden 180 dereceli isinmis firinda nar gibi kizarana kadar pisirin.

Yeni demlenmis mis gibi cayla harika bir ikili oluyor tavsiyemdir :)


Allah, cumlemizin sofralarindan bereketi eksik etmesin insallah..

Sevgilerimle..







12 yorum:

  1. Bu tarifinizi denemek istiyorum ama bi sorum olacak sütümü sutcuden alırım.kaynattiktan sonra bir gece b.dolabında bekletirim üzerinde kalın bi tabaka halinde kaymak oluşur bu kaymakla yapilirmi tarifiniz.teşekkürler...
    Elif

    YanıtlayınSil
  2. Sevgili Elif,cim..fevkaladenin fevkinde olur ablacim :) dogal kaymak gibisi varmi rahatlikla yapabilirsin tatlim...sevgilerimle canim :)

    YanıtlayınSil
  3. Ayten'im ne de güzel anlatmışsın..
    çok hoş görünüyor üstelik....ellerine sağlık..
    Hamur işlerini sevmeyen var mıdır ? ben sevmem diyen de bence kendini frenliyor :))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bizi hamur isi severler ilan ediyorum sistam :) ben hele hic frenleyemiyorum kendimi hamur islerine karsi gidisatim kotu olsa da :))

      Sil
  4. Ay çok merak ettim bunu

    YanıtlayınSil
  5. Un miktarını merak ettim
    Aslı

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Aslicim hafif ele yapisacak bir hamur olmali yaklasik 2,5-3 su bardagi kadar un ekle canim...insallah begenirsin sonucuda yazarsan pek bi mutlu edersin beni ;)

      Sil
  6. Harikasin Ayten abla'cim .Tam benlik olmus bunlar.Ellerine saglik..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. hamur isi olsun da yeter degil mi Sevilaycim :) bende cok severim :)

      Sil
  7. Ohh anneminde yaptigi cizlamalari hatirlatti bana annem uzerine pekmez dokerdi bazen ellerinize saglik cok guzel olmus sevgiler almanyadan

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Rahmetli annecigim de iki turlu yapardi canim...begenmene sevindim..Australia'dan, Almanya ya sevgiler :)

      Sil