Kokenimde macurluk oldugu icinmidir nedir hamur islerine cok duskunum :) rahmetli annecigim cok guzel hamur isleri yapardi...Ondan ogrendiklerimi unutmamak icin sik aralikli yapmaya calisiyorum. Cizlama da deniyor dizmanaya cok guzel lezzetli bir hamur isi turu.
Malzemeler
- 1 kibrit kutusu kadar yas maya.
- 1.5 bardak ilik sut.
- 1 bardak ilik su.
- 1 turk kahve fincani siviyag.
- 1 tatli kasigi seker.
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldigi kadar un.
Uzeri icin.
- 1 yumurta.
- 3 dolu yemek kasigi kaymak veya krema.
- 5 yemek kasigi yogurt.
- 3 yemek kasigi siviyag.
- 1 cay kasigi tuz.
Yapilisi.
- Un haric tum malzemeyi bir karistirma kabina alin ve elinizle karistirin.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumusakliginda yogurun.
- Uzerini ortun ve 1,5 saat kadar mayalanmaya birakin.
- Sure sonunda mayalanan hamurdan parcalar koparip hafif unlanmis tezgahda uzun seritler yapin.
- Seritleri 4- 5cm. uzunlugunda kesin.Kesilen yerleri ustte kalacak sekilde hafif yaglanmis tepsiye dizin.
- Hazirlanan hamurlari aralarda bosluk kalmayacak sekilde ustlerinden 2 3 parmaginizla tepelerinden bastirin.
- Minik bir kasede uzeri icin gerekli sos malzemelerini cirpin ve hamurlarin ust kismina bolca yayin.
- Isterseniz susam veya corek otu serpebilirsiniz.
- Onceden 180 dereceli isinmis firinda nar gibi kizarana kadar pisirin.
Yeni demlenmis mis gibi cayla harika bir ikili oluyor tavsiyemdir :)
Sevgilerimle..
Bu tarifinizi denemek istiyorum ama bi sorum olacak sütümü sutcuden alırım.kaynattiktan sonra bir gece b.dolabında bekletirim üzerinde kalın bi tabaka halinde kaymak oluşur bu kaymakla yapilirmi tarifiniz.teşekkürler...
YanıtlaSilElif
Sevgili Elif,cim..fevkaladenin fevkinde olur ablacim :) dogal kaymak gibisi varmi rahatlikla yapabilirsin tatlim...sevgilerimle canim :)
YanıtlaSilAyten'im ne de güzel anlatmışsın..
YanıtlaSilçok hoş görünüyor üstelik....ellerine sağlık..
Hamur işlerini sevmeyen var mıdır ? ben sevmem diyen de bence kendini frenliyor :))
bizi hamur isi severler ilan ediyorum sistam :) ben hele hic frenleyemiyorum kendimi hamur islerine karsi gidisatim kotu olsa da :))
SilAy çok merak ettim bunu
YanıtlaSilhemen dene o zaman canim :)
SilUn miktarını merak ettim
YanıtlaSilAslı
Aslicim hafif ele yapisacak bir hamur olmali yaklasik 2,5-3 su bardagi kadar un ekle canim...insallah begenirsin sonucuda yazarsan pek bi mutlu edersin beni ;)
SilHarikasin Ayten abla'cim .Tam benlik olmus bunlar.Ellerine saglik..
YanıtlaSilhamur isi olsun da yeter degil mi Sevilaycim :) bende cok severim :)
SilOhh anneminde yaptigi cizlamalari hatirlatti bana annem uzerine pekmez dokerdi bazen ellerinize saglik cok guzel olmus sevgiler almanyadan
YanıtlaSilRahmetli annecigim de iki turlu yapardi canim...begenmene sevindim..Australia'dan, Almanya ya sevgiler :)
Sil