Cheesecake'i bu aralar cok sik yapiyorum..sicak havalarda serin serin harika gidiyor :)
Kitap da not dusulmus dondurulmus taze veya istediginiz her hangi bir orman meyvesi kullanilabilir diye..
Dikdortgen kalip kullanilan bu tarifi istediginiz ebatta kesip servis edebilirsiniz.
Malzemeler
- Firini 140 dereceye ayarlayin.
- 250gr. istediginiz herhangi bir biskuvi cesidi.
- 125gr. tuzsuz tereyag yakmadan hafif eritilmis olsun.
- 3 yumurta.
- 3/4 cup beyaz seker.
- 500gr. krem peynir.
- 155gr. beyaz cikolata (bien marie usulu eritilmis olsun)
- 2 yemek kasigi bal.
- 1+ 1/2 cup ahududu (dondurulmus da kullanilabilir)
- 1 yemek kasigi bugday nisastasi.
Yapilisi
- Dikdortgen cam veya kek kalibinin icine tum kenarlari disarida kalacak sekilde yagli kagit serin.
- Biskuvi ve erimis tereyagini mutfak robotunda cok ince cekin.
- Un haline gelen biskuvileri yagli kagit serili tepsiye esit sekilde bastirarak yayin ve buzdolabina kaldirin.
- Yumurta ve sekeri krema kivamina gelene kadar yaklasik 7-8 dk. cirpin.
- Krem peyniri ekleyip cirpin, erimis cikolata ve bal'i ekleyip tekrar cirpin.
- 1 yemek kasigi nisastayi ahududulara ekleyip karistirin.
- Buzdolabindan aldiginiz biskuvili tabana ilk ahududulari esit sekilde yayin.
- Krem peynirli karisimi ahududularin uzerine yayip tepsiyi onceden isinmis firina verin.
- Yaklasik 30dk. pisirin sure sonunda firinin ayarini kapatip kapagini hafif aralik birakin.
- Cheesecake'i firinin icinde soguyana kadar tutup sonra buzdolabina kaldirin.
- Yaklasik 2 saat buzdolabinda soguyan cheesecake'i istediginiz sekilde kesip servis yapabilirsiniz.
Agzi kapali bir sekilde buzdolabinda tazeligini 3 gun muhafaza ediyor.
Afiyetle kalin..Sevgilerimle :)
Tarifi - The Australian Women's Weekly.. little squares & slices serisinden yaptim.
Bu tarifte bizde Quark kullaniyoruz,bir cesit peynir,harika bir tarif cocuklar bayiliyor,elinize saglik!
YanıtlaSilBegenmene cok memnun oldum canim :) Quark'i bende cok merak ediyorum bildigimiz krem peynir tadinda heralde..
SilEllerine sağlık dikdörtgen kalıpta hiç denememiştim güzel bir fikir sevgiler...
YanıtlaSildilim halde servisi cok daha kolay oluyor Ozgen'cim:)
SilBayılıyorum senin bu tariflerine..ahududu bulamam şimdi ama buzlukta vişne var onunla denesem kim bana ne diyecek? ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık sistam, nefis bir lezzet olsa gerek..Maşallah sana...
buzlukta hangi meyven varsa kullan bitanem istersen taze baska meyvede kullanabilirsin emin ol cocuklar cok sevecekler ;)
Sil