11 Ocak 2014 Cumartesi

Pavlova


Hayirli gunler..

Mevlut Kandiliniz mubarek olsun...Insaallah Efendimize (s.a.v) hayirli ummet oluruz cumlemiz..

Pavlova,  Australia'ya ozgu bir tatli turu ozellikle yaz mevsiminde cesitli meyveler ile suslenmis pavlova cok sik tuketilmekte.
Puf noktasi yumurta beyazlarinin cok iyi cirpilmasina bagli. Dis kismi kitir, ic kismi marshmallow tadinda meyve  ile birlestiginde ortaya nefis bir lezzet cikiyor.
Bu tarifde kullanilan seker normal beyaz sekerin biraz ogutulmus hali.Belirtilen beyaz sekeri rondoya koyup biraz cekmeniz kafi gelir. Eger cekmeden yapmak isterseniz normal beyaz seker de kullanabilirsiniz.
Susleme esnasinda dilediginiz bir meyve cesidi kullanmakta ozgursunuz.

Malzemeler

- 6 yumurta beyazi.
- 1 dolu yemek kasigi  bugday nisastasi.
- 1 tatli kasigi bugday nisastasi tepsiye serpmek icin.
- 1 yemek kasigi beyaz sirke.
- 1 paket vanilya.
- 1 + 1/3 cup beyaz seker.(caster sugar kullandim)
- 200ml. cok iyi cirpilmis krema.
- Minik dogranmis kivi, cilek, yaban mersini ve passion fruit (bu kitaya ozgu bir meyve cesidi)

Yapilisi
- Firini 150 derecede isitip, dereceyi 100'e indirin.
- Yagli kagida 20 veya 25cm'lik bir cember cizin ve kagidi ters cevirerek tepsiye yerlestirin.Cenberin icine 1 tatli kasigi nisastayi serpin.
- Yumurta beyazlarini genis cirpma kasesinde  kar haline gelene kadar mikserde cekin.
- Cirpmaya devam ederken sekeri kasik kasik ekleyerek cirpin.
- En son nisastayi ekleyip cirpin ve mikseri birakin.
- Kabi ters cevirdiginizde akmayacak kivamda olmali yumurta aklari.
- Vanilya ve 1 yemek kasigi sirkeyi ekleyip tahta kasikla alttan uste dogru yumurta beyazlarini fazla sondurmeden malzemeyi karistirin.
-Yagli kagida cizdiginiz cemberin icinde kalacak sekilde pavlovayi yerlestirip duzgun bir form verin.
- Onceden isinmis firinin orta bolumune tepsiyi yerlestirip yaklasik  1 + 1/2 (1,5 saat) pisirin.
- Sure sonunda firinin ayarini kapatip kapagini hafif aralik birakin.
- Firinin icinde iyice soguyan pavlovayi tezgaha alin dikkatli bir bicimde yagli kagidindan kurtarip servis tabagina aktarin.
- Servis yapacaginiz zaman uzerine cirpilmis kremayi yayip meyvelerle susleyin.


Not - Pavlovayi 1 gun onceden hazirlayip kek kalibinda muhafaza edebilirsiniz.
      Cabuk sonen bir yapida oldugu icin onceden hazirlanan krema ve meyveleri servise yakin bir zamanda eklemelisiniz.

Mutlu pazarlar :)

Mevlut Kandilinizi tekrar tebrik ederim...Rabbim, insaallah cumlemize Efendimize (s.a.v) hayirli
ummet olmayi nasip etsin.....

Tarif - Super Food Ideas'dan denedim..

9 yorum:

  1. cok değısıkmıs elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Süper görünüyor elinize sağlık kandiliniz kutlu olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim sevgili Ozgen..seninde kandilin mubarek olsun canim..

      Sil
  3. Nefis ötesi bir görüntü,her zaman ki gibi...ellerine sağlık canım.
    müthişsiinn :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pavlovayi afilli yapan asil meyveler sistam :) senin sozlerin beni o kadar onere ediyor ki asil muthis olan sensin sistam :)

      Sil
  4. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim size :) blogumu begenmenize, ilginize de ayrica cok memnun oldum.Musait bir zamanimda sitenizi inceleyecegim emin olun...sevgilerimle

      Sil
  5. I blog quite often and I truly appreciate your content.
    This article has really peaked my interest. I will
    take a note of your blog and keep checking for new information about once per week.
    I subscribed to your Feed as well.

    Here is my homepage - disk cleanup windows 8

    YanıtlaSil