24 Nisan 2014 Perşembe

Cilekli Pasta


Hayirli gunler..:)

Uzerinden zaman gecmeden kizimin dogum gununde yaptigim cilekli pastayi eklemeliyim zira cok tembelim uff bana :) birikmis bir dolu denenmis harika lezzetleri zaman asimina ugramadan eklersem kendime afferim diyecegim :)

 24cm'lik kek kalibi kullandim

Klasik sade pandispanya.

- 4 Yumurta.(oda isisinda beklemis)
- 4 Turk kahve fincani toz seker.
- 4 Turk kahve fincani un.
- 2 yemek kasigi siviyag.
- 3 yemek kasigi kaynar su.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 500gr. taze cilek. (bir miktar minik dogranmis ayirin icine eklemek icin)
- 250gr'lik 1 kutu  taze krema veya 1 paket krem santi.


Vanilyali pastaci kremasi

- 2,5 su bardagi sut.
- 1,5 cay bardagi seker.
- 1 cay bardagi un.
- 2 tatli kasigi misir nisastasi.
- 2 yumurta sarisi.
- 1 paket vanilya.
- 1 dolu yemek kasigi ince rendelenmis limon kabugu.

Yapilisi.
Yumurta aklarini cam bir kaseye alin.Kar gibi yumusak tepecikler olana kadar mikserde yaklasik 5 dakika cirpin.Sekerin yarisini ekleyip seker eriyene kadar tekrar cirpin.
Ayri bir kaseye ayirdiginiz yumurta sarilarini, kalan seker ve kaynar suyu ekleyip mayonez kivamina gelene kadar yaklasik 6-7 dakika  cirpin.
Onceden elenmis un, kabartma tozu ve vanilyayi yumurta sarilarina ekleyip cirpin.
Unlu karisimi yumurta beyazlarina ekleyip spatula yardimi ile alttan uste dogru beyazlari sondurmeden birbirine karistirin.
Cember kalibin altina yagli kagit yerlertirip hafif yaglayip unlayin.
Hazirladiginiz kek malzemesini kaliba dokun.Onceden isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 40-45 dakika pisirin.
Ilk 20 dakika firinin kapagini kesinlikle acmayin.Batirdiginiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirin.
Pisen keki firindan alip tel izgara uzerinde sogumaya birakin.

Krema malzemelerini vanilya haric bir tencereye alin.Surekli karistirarak goz goz olana kadar pisirin.
En son vanilyayi ekleyip cirpin ve kremayi sogumaya birakin.

Iyice soguyan keki kalibindan alin.Yumusak dokusuyla islatmaya gerek duyulmayan sunger keki 2-3 pata rahatlikla ayirabilirsiniz.
Iyice soguyan kremayi kullanmadan once mikserde 3-4 dakika cirpin daha lezzetli oluyor.
Kesilen ilk pati servis tabagina alin ve bir miktar kremadan surun uzerine minik dogranmis cilekler yerlestirin.
Diger katmanlara da ayni islemi uygulayin.
Ben disini taze cirpilmis krema ile kapladim.Krem santi ile kaplamak isterseniz yapilisina gore santiyi hazirlayip kullanabilirsiniz.
Kremayi surdukten sonra ufak bir kasik yardimi ile kremaya hafif disa dogru cikintilar vermeye calistim.
Ust suslemesi icin onceden yikanmis ve iyice kurulanmis cilekleri ister butun halde, ister dilimlenmis halde dilediginiz gibi suslemekte ozgursunuz :)
Pandispanya tarifini ve pastanin gorselini sevgili kardesim Rumma.org'dan denedim..



Allah sofralarimizdan bereketi eksik etmesin insallah..Cumaniz mubarek olsun..
Sevgilerimle..



3 yorum:

  1. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It's on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design.
    Excellent choice of colors!

    My website; คาสิโน

    YanıtlayınSil
  2. Just wish to say your article is as surprising. The clearness
    in your post is just great and i could assume you are an expert on this subject.
    Well with your permission let me to grab your RSS feed to
    keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.


    Also visit my homepage best lawyers in arizona

    YanıtlayınSil
  3. celine bags cheap
    Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It's the little changes which will make the largest changes.

    Thanks for sharing!

    YanıtlayınSil