7 Temmuz 2014 Pazartesi

Hintpare

Hayirli gunler...

Yemek gurubumuz da bir ara en cok denenen ve en begenilen tariflerinden Hintpare :)
Iftar sofralarina cok yakisacagina eminim..


Malzemeler

250gr margarin ( ben tereyag kullandim)
1 su bardagi hindistan cevizi
yarim cay bardagi irmik
yarim cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
yarim cay bardagi pudra sekeri
2 yumurta birinin sarisi uzerine surulecek
Aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)
 
Serbet icin :

3.5 bardak seker
3.5 bardak su
bir kac damla limon suyu

Yapilisi.
Serbet malzemelerini bir tencereye alarak kaynatalim.Limon suyunu ekleyip 10 dakika  kivamini alana kadar kaynatip atesten indirin.

Oda isisinda yumusamis tereyag ve diger malzemeleri karistirma kabina alip karistiralim.
Unu azar azar ilave edip yumusak bir hamur elde edelim.
Elimizle hamurdan ceviz kadar parcalar koparip oval sekil verelim.
Veya tezgahta buyuk parcalar koparip uzun rulo yapip rulolari 3 parmak eninde keselim.
Orjinali rulo olarak kesilip servis edilmisti.
Tum malzemeyi dilediginiz gibi sekil verip tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup catal ile
sekil verip onceden isinmis 170 dereceli firinda hafif pembelesene kadar pisirin.
Firindan cikarip soguk serbeti esit sekilde heryerine dokup servis yapin.


Hafif ve cok leziz bir tatli cesidi..

Bu sene de kis Ramazani gecirmekteyiz..Sizlerin gunleri uzun ve sicak Rabbim ecrini fazlasi ile kabul buyursun Oruclarinizin insallah..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme