Ilk ogrendigimden beridik siklikla yaptigim nefis bir lezzet..cocukluk arkadasimin babasi sevgili Nasif amcam cok guzel yemekler yapan simdikilerin deyimi ile usta chef idi..Istanbul'un meshur restorantlarinda uzun yillar calismis simdi emekliligin keyfini suruyor :)
Bu tarif ona aittir..
Ister kiymali, ister rende kasarla karistirlmis beyaz peynir de kullanbilirsiniz her iki turlu de nefis bir lezzet..
7-8 tane iri patates haslanmis.
200gr. kiyma
3 tane yemeklik dogranmis kuru sogan.
Tuz, karabiber.
4 yumurta.
Kizartmak icin siviyag (findik yagi kullaniyorum)
1 su bardagi un.
Yapilisi
Yemeklik dogranmis kuru sogan 2 yemek kasigi yagda sotelenir.Kiyma eklenerek suyunu cekene kadar pisirilir tuz ve karabiber eklenir karistirilip sogumasi icin kenara alinir.
( onceden hazirlayip buzdolabinda bulundurdugunuz kavrulmus kiyma da kullanabilirsiniz.)
Haslanmis patateslerin kabuklari soyulup genis bir kaba aktarilir.
Patates ezme aparati ile iyice ezilir puruzsuz bir kivamda olmali patatesler.
Tuz ile tatlandirilir.
Yumurtalar cirpma kabina alinir ve iyice cirpilir.
Unu da bir kaseye bosaltin.
Patatesden yumurtadan buyuk parcalar koparip el ayasi icinde pogaca acar gibi acin 1 yemek kasigi kiyma harcini koyun.
Elinizle kapatin yanlardan aciklik olursa patates harcindan ek yapabilirsiniz :)
Sekil verirken patates elinize yapisabilir elinizi hafif una bulayip devam edin..:)
Tum patates harci bitene kadar ayni islemi tekrar edin.
Genis bir tavaya siviyagi alin.
Kofteleri ilk una bulayin daha sonra cirpilmis yumurtaya bulayip kizgin yagda arkali onlu kizartip kagit havlu uzerine alin.
Peynirlisi de harika oluyor ozellikle sicak halde erimis peynir yummm..
Iftar sofralarina, cay, yemek her sofraya yakisan ve cok iltifatlar alan nefis bir lezzet denemeninizi oneririm..
cok guzel bır tarıfmıs elıne sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim Selma'cim :)
Silhım nefis bir görüntü canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltesekkur edrim canim :)
Silpatatesin içine un ve yumurta koymuyoruz değilmmi.ellerinize sağlık.hasibe
YanıtlaSilSevgili Hasibe un ve yumurtaya bulanip kizartilacak..icinde degil dis kisminda kullanilacak sevgilerimle :)
SilKızartmayıp fırında pişirsek olur mu?
YanıtlaSilUn yerıne galeta unua bulayıp fırında her ıkı tarafını kızartabılırsın sevgılı adsız arkadasım😉
SilKızartma bana yasak olduğu için fırında olup olmadığını sormak istedim. Çok teşekkür ederim :)
SilUzuldum canım Allah sıfa versın ınsallah rahatsızlıgına... Fırında dene ıns..begenırsın
SilAblacım bu köfteler olay oldu biliyosun ne çok beğenildi iyki denemişim ..:) Sağol tarif için ,ellerin dert görmesin..Kıymalısını henüz deneyemedim..:(
YanıtlaSiloyyy canimin ici ...:) begenmen ve senin elinden yapilani begenmelerine cok sevindim :) kesinlikle kiymalisini da dene cok begeneceksin insallah gulum :)
Sil