15 Eylül 2014 Pazartesi

Dondurulmus Cilekli Paykek & Strawberry Frozen Cheesecake


Hayirli gunler..

Onceden hazirlayip dondurun,  misafir gelmeden yarim saat once buzluktan cikarip hemen servis yapacaginiz enfes bir cheesecake.
Kesinlikle denemelisiniz bu enfes lezzeti :)


Malzemeler
- 250gr cilek.
- 1 yemek kasigi pudra sekeri.
- 200gr. biskuvi (ben zencefil ve badem kirikli biskuvi kullandim)
- 1/2 cup badem kirigi.
- 50gr. eritilmis tuzsuz tereyag.
- 2 kutu 375gr'lik krem peynir.
- 1/2 cup seker.
- 1 paket vanilya.
- 300ml. krema.

Yapilisi
- 21cm'lik kare veya yuvarlak kek kalibina kenarlari disarida kalacak sekilde yagli kagit yerlestirin.
- Bir avuc taze cilegi yikayip, 1 yemek kasigi pudra sekeri ile rondoda pure haline getirin.
- Biskuvileri rondo da ince olacak sekilde cekin, erimis tereyagi ve badem kirigi ekleyip karistirin.
- Kalibin icine biskuvi karisimini yerlestirip kasigin tersi ile bastirarak esit sekilde duzeltin.
- Ic harci hazirlayana kadar kalibi buzdolabina kaldirin.
- Krem peynir, seker, vanilyayi cirpma kabina alin ve yaklasik 3dk. cirpin.
- Kremayi ekleyip yogunlasana kadar tekrar cirpin.
- Kalibi buzdolabindan alin krem peynirli karisimin yarisini tabanin heryerine yayin.
- Cilek puresinin yarisini peyirin uzerine gelisi guzel yayin.
- Kalan peynir karisimini purenin heryerine esit sekilde yayin ve kalan cilek puresini de ayni sekilde  hertarafina gelecek sekilde yayin.
- Catal veya cop sis yardimi ile pureye alttan uste dogru spiral sekiller verin.
- Hazir olan cheesecake dondurucuya kaldirin.


Elinizin altinda her daim bulundurulacak bir lezzet.Istedigiz kadar cikarip  kalanini tekrar  dondurucuya kaldirabilirsiniz.
Pure kivamina gelebilecek her hangi bir meyve de kullanabilirsiniz.
Derin dondurucuda yaklasik 1 ay kalabiliyor.

Servis etmeden yaklasik yarim saat once dondurucudan alip yagli kagidini siyirin ve servis tabagina aktarin.

Dilimleyip taze dogranmis cilek ile servis yapin.

Tarif Australia'nin en unlu chef'lerinden Curtis Stone'a ait enfes bir lezzet..
Kesinlikle denemelisiniz.

9 yorum:

  1. Görüntüsü göz alıcı. Pratikmiş de. Pişirmesi, çatlaması derdi yok :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. hello, So happy for you, it's amazing products, I live in Bucharest / Romania, anunturi gratuite so hopefully one day `ll be able to do it myself, lots of love and hugs happy to welcome you in this great day of anunturi gratuite. Pupiciii byeeee

    YanıtlayınSil
  3. great !
    Greetings from Poland :)
    Katarzyna

    www.sajuki.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  4. Şeften Yemek Tarifleri20 Eylül 2014 18:50

    blogunuz çok güzel banada beklerim :) http://seftenyemektarifleri.blogspot.com/

    YanıtlayınSil
  5. Merhaba, blogunuzu tesadüfen keşfettim ve fotoğraflarınıza bayıldım, birçok yemek bloguna kat kat kaliteli görsellere sahipsiniz fakat söylemeden geçemeyeceğim yazı tipiniz okumayı zorlaştırıyor daha sade bir yazı tipi kullanırsanız bence daha okunaklı bir blog olacaktır, tabi bu benim şahsi fikrim :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba adsiz arkadasim..:) blogu begenmene cok memnun oldum...dusunceniz benim icin cok degerli ve soylemenize inanin cok memnun oldum kesinlikle onerine uyacagim sevgilerimle..

      Sil
  6. Acaba labne mi bahsettiginiz krem peynir?

    YanıtlayınSil
  7. Labne peyniri mi krem peynir mi?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Cansu hanım labne peynırı kullanın.. Ben yurt dısındayım burada kı phıladelphıa peynırıne en yakın labne peynırı.. Sevgılerımle

      Sil