14 Ocak 2015 Çarşamba

Hazır yufkadan börek tarifleri

Börek, doyurucu aynı zamanda besleyici olması açısından toplumumuzda çok tercih edilir.El açması börek yapmak kabiliyet ister ,incecik yufka açmak bir çok hanım için meşakkatli bir iştir.Bu yüzden hazır yufkadan börek tarifleri daha çok tercih edilir.

Kültürel zenginliğimiz börek çeşitlerine de yansımış olacak ki ,peynirli börek,ıspanaklı börek,kıymalı börek, patatesli börek gibi klasik ve vazgeçilmez böreklerin yanı sıra yöreden yöreye değişen farklı ve değişik hazır yufkadan börek tarifleri de mevcuttur. Bal kabaklı tatlı börek,göçmen böreği,haşhaşlı börek,pırasalı ve değişik otlardan yapılan otlu börekler bunlardan bazılarıdır.

Lor ekonomik olması sebebi ile daha çok tercih edilir börek içi olarak.Esasen börek içi hazırlamak ayrı bir sanattır.Patatesli börek içi hazırlarken lezzetli olması için patates çiğden eklenebilir,haşlanmış patates kullanmak istersek haşladıktan sonra soğan ve salçayı kavurup patatesleri sonra eklemek hatta baharatlarla tatlandırmak güzel olur.Ispanak kolay piştiği için yine çiğ olarak kullanılabilir.Lor ve peynirle uyum sağlar hazırlarken içerisine maydanoz,taze soğan veya ince yeşil pırasa doğranabilir.
Yumurta ilave edilerek malzeme bir arada tutulabilir.

Peynirli börek içi hazırlarken maydanoz eklenir.Pırasalı börek yapmak için ,ince pırasa tercih edilmelidir.Kavurarak toz kırmızı biber ilavesi ile sonuç mükemmel olacaktır.

Bir çok hazır yufkadan değişik börek tarifi ne http://www.rumma.org/ sitesinin börekler kategorisinden ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ah mesela ben, hiç açamam öyle incecik yufkaları, hazır yufkaya mahkumum yani, ama çok güzel tarifler var hazır yufkayla, sanıyorum iç harcında sırrı, bazen el açması gibi oluveriyor biraz yağla, sütle..

    YanıtlaSil