24 Mayıs 2012 Perşembe

KANDIL SIMIDI


Üç Aylar sonu Mübarek ramazan ayı ile biten rahmeti, bereketi ve mağfireti bol,
feyizli ve bereketli bir zaman dilimidir. Bu aylar, kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

Bu aylar; Dini duyguların yoğunluk kazandığı merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı aylardır.

Bu aylar, tövbe etmenin affın, manevi arınmanin  ve kendini yenilenmenin habercisi olan Regaib, Mirac, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı gibi mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimidir.

Sevgili Peygamberimizi (S.A.V) bu aylarda her zamankinde daha çok ibadet eder ve şöyle dua ederlerdi: "Allah'ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur."

Bu aylarda yapılacak dualar, tevbe istiğfarlar, kalıcı iyilik ve hayırlar, sevinç kederlerin gönülden paylaşılması rabbimizin Katında fazlasıyla bulacaktır.

Kandil simidinin tarifi sevgili Oktay Ustaya aittir..
MALZEMELER
-250 gr. oda isisinda beklemis tuzsuz tereyag.
-1 cay bardagi siviyag
-1 cay bardagi ilik su
-1 yumurta sarisi icine (beyazi ustune)
-1,5 yemek kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-1 tatli kasigi mahlep
-1 paket kabartma tozu
- 1 kase susam
- aldigi kadar un.
YAPILISI
Tum sivi malzemeleri elinizle karistirin..sirasi ile diger malzemeleri ekleyip unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin.
Yagli kagit serili tepsiye hamurdan ceviz kadar parcalar koparip simid sekli verin.Ilk cirpilmis yumurta beyazina sonra susama bulayip tepsiye dizin.. Tum hamuru ayni sekilde hazirladiktan sonra on isinmis 175 dereceli firinda ustleri pembelesene kadar pisirin..
Resimde gorulen kucuk kutudaki kandil simid'lerini susleyip buradaki akraba ve arkadaslarima kandil hediyesi olarak veriyorum..
Allah(cc) cumlemizin ibadet ve dualarini kabul etsin Regaip Kandiliniz tekrar mubarek olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder