Pelte olarak ilk defa denedim ve cok begenildi ev ahalisi tarafindan...Nar suyunun rengini cok sevdim ben, belki degisik tatlarda kullanabilirim renk vermesi acisindan..
Nar zamani denemenizi oneririm hafif ve katki maddesiz olusundan dolayi gonul rahatligi ile tuketeceginiz bir lezzet..
MALZEMELER
-2 nar
-2 su bardagi su
-2/3 su bardagi pudra sekeri (miktari damak tadiniza gore azaltip,cogaltabilirsiniz)
-4 yemek kasigi misir nisastasi
UST SUSLEME ICIN
-cirpilmis krema veya kaymak
-nar taneleri
-file badem
YAPILISI
-Nar'lari ortadan ikiye kesip narenciye sikacagi ile suyunu cikarin.
-Tencereye nar suyu, su ve sekeri ekleyip orta ateste surekli karistirarak
koyulasincaya kadar pisirin.
-Karisimi kaselere paylastirip buzdolabina kaldirip iyice sogutun.
-Servis edilecegi vakit ustune cirpilmis krema, nar taneleri ve file badem ile susleyip servis yapin
Tarifi Lezzet dergisi Subat 2012 sayisindan denedim..
Çok güzel görünüyor can..hem de oldukça hafif bir tatlı beğenilmez mi?Rengi de çok hoşş:)
YanıtlaSilPelteyi bende çok seviyorum..:) Ne güzel şeyler eklemişsin ablacım keşke vakit bulup hepsini denesenm ve ayrı ayrı yorum yapabilsem..
YanıtlaSilçok öptüm seni..takipteyim sevgiler
Incredible points. Great arguments. Keep up the good spirit.
YanıtlaSilFeel free to visit my web blog: stock market updates toolbar