Tarifini verecegim coregin bir benzerini Sofra dergisinin cok eski bir sayisindan senelerdir yaparim.
Benim yaptigimin icinde kabartma tozu kullaniliyor bu tarifte maya kullanilmis..Pek bir fark goremedim ertesi gune kalanlarin tadi hemen hemen ayni idi..Yanlizca yapilis sekilleri farkli.
MALZEMELER
- 3,5 su bardagi un
- 1/4 su bardagi seker
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardagi ilik su
- 1/3 su bardagi ilik sut
- yarim cay kasigi tuz
- 2 yumurta
ARA DOLGUSU ICIN
- 1 su bardagi tahin
- 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
- 2/3 su bardagi toz seker
YAPILISI
Hamur icin gerekli tum malzemeleri derin bir kaba alip iyice yogurun.
Elinize biraz yapisan bir hamur olana kadar iyice yogurmaya devam edin.
baska derin bir kabi elinizle sivi yagla yaglayip hamuru aktarin icine.Uzerine nemli bir bez ortup ilik bir ortamda yaklasik 50-60 dakika mayalanmaya birakin.
Mayalanan hamurdan portakal buyuklugunde parcalar koparin.Uzerine bir miktar un serpip dikdortgen buyuklugunde acin.
2 yemek kasigi tahini her yerine surun.Toz seker ve ceviz icini serpip uzun kenarindan rulo seklinde sarin.
Tam ortasindan uzunlamasina ikiye bolup orgu yaparak simit sekli verin.
Hamur bitene kadar ayni islemi tekrar edin.Yagli kagit serili tepsiye dizin.
Mayalanmasi icin 30 dakika daha bekletin.
Onceden isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 30 dakika pisirip servis yapin.
Tarif Kasim 2012 Lezzet dergisinden.
Hafta sonunuzu huzurlu, bereketli gecirmeniz dilegi ile..
Ablacım ne güzel şeyler paylaşmışsın görmiyeli..Bu tarif tam benlik , mutlaka ve inşallah deneyeceğim..:)
YanıtlaSilmutlaka ve insallah denemeni isterim Rummam :) inan memnun kalacagin bir lezzet tatlim..
Silharika gözüküyor gerçekten..ellerine sağlık
YanıtlaSilbegenmene memnun oldum arkadasim..sevgilerimle..
SilAyy ben de yayınlayacaktım, fotolarını kaybettim bilgisayar bozulunca..:) ellerine sağlık canım, çok güzel olmuşlar.. simit şekli de pek ciciş :)
YanıtlaSilevet ya sekli, tadi hele takhinli olusu tadina enfeslik katmasina kafi zaten sistam :) kaybolan resimlerine uzuldum :(
Silmerhabalar, ben sekil nasil oldugunu anlayamadim. Biraz daha aciklik getirirseniz memnun olurum. selamlar selma
YanıtlaSilSelma hanim...hamuru uzunlamasina dikdortgen olacak sekilde acip ic malzemelrini surup, uzun kenarindan rulo yapiyorsun..enine degil, uzun tarafindan boylamasina bicak ile ikiye ayirip parcalari ust uste orgu yapar sekilde bindirip simid sekli veriyorsun..insallah aciklamam yeterli olmustur sevgilerimle...
Silellerınıze sağlık cok lezzetlı gorunuyor
YanıtlaSilbegenmene cok memnun oldum arkadasim :) sevgilerimle..
SilTahinli olmasi lezzetli olmasi icin yeterlidir bence ))) Ellerinize saglik...
YanıtlaSil