19 Mart 2013 Salı

Tarcinli Rulolar - Cinnamon Rolls

Tarcinli corekler cok ama cok seviliyor burada :) Genelde hep hazir aliriz pastaneden sicacik taze taze..
Cocuklar cok sevdigi icin arada kendim de yaparim.. Tarcinli corekleri .http://www.bestrecipes.com.au/recipe/cinnamon-rolls
  sik ziyaret ettigim bu siteden uyarladim..
Ozellikle uste surulen sos bir harika donat veya kek'lerin uzerinede cok yakisacagina eminim..

Malzemeler

- 1 paket kuru maya
- 1 cup sicak  sut
- 1/2 cup seker
- 1/2 cup erimis tereyag
- 1 seker kasigi tuz
- 2 yumurta
- 4 cup un (yarim bardak kadar fazla ekledim)

Ic malzemesi

- 1 cup esmer seker
- 2,5 seker kasigi tarcin
- 1/3 cup oda sicakliginda yumusamis tereyag (yaklasik yarim su bardagi kadar)

Ust sos

- 6 yemek kasigi yumusamis tereyag
- 1 cup pudra sekeri
- 1/2 cup krem peynir
- yarim cay kasigi vanilya

Yapilisi
- Hamur icin gerekli tum malzemeleri yogurun, yuvarlak form verip uzerini orterek ilik bir
 ortamda yaklasik 1 saat iki misli kabarana kadar bekletin.
- Kabaran hamuru tekrar yogurup ikiye bolup merdane ile 2cm inceliginde acin.
- Icine  esmer seker, tarcin ve yumusamis tereyagi karistirip heryerine firca yardimi ile surun.
- Malzeme surulmus hamuru rulo yapin ve 2cm eninde kesin bu sekilde yagli kagit surulu tepsiye dizin.
- Diger hamuru da ayni sekilde hazirlayip tepsiye dizin.
- Hamur dizilmis tepsinin uzerine bir mutfak havlusu orterek 1 saat kadar daha mayalandirin.
- Mayalanan rulolari on isinmis 190c firinda yaklasik 10- 15 dakika veya uzerleri kizarana kadar pisirin.
- Rulolar piserken ust sosu icin gerekli tum malzemeleri cirpin.
- Pisen rulolar sicakken hemen ust sosu uzerine firca yardimi ile surun...Hatta biz soslu cok sevdigimiz icin bol suruyorum :)
-

Ozellikle firindan yeni cikmis hali cok cok lezzetli :) Ben fotograflamaya calisirken,  cocuklar bir yandan tepsiyi yariladilar :)

Sevgiyle kalin..

15 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok lezzetli ve güzel görünüyorlar.Eminim tatlatı enfestir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben senin bloğa bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim guzel arkadasim :) ama benim sizler gibi olmam icin cokkk daha calismam lazim :)

      Sil
  3. Sevgili arkadaşım,
    Pek çok blogcu arkadaşımda görüyorum bu tarçınlı ruloları ama nedense yapmak bir türlü kısmet olamadı.
    Çok nefis görünüyorlar. Bayağı da bereketli sanıyorum
    Ellerinize sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Isil'cim, gercekten cok lezzetli bir o kadar da bereketli oluyor bu corekler :)

      Sil
  4. Ablacım ellerine sağlık ..şu peyniri biraz daha açarmısın nasıl bir peynir kullandın sosta..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Rummacim guvendigin bir marka, herhangi bir krem peynirle de yapabilirsin...sonuc mukemmel oluyor ablam :)

      Sil
  5. Bunların görüntüsü benim çok hoşuma gidiyor :) Birkaç denemem olmuştu, gerçekten de güzeller. Üst sosu ile denemek lazım bir de. Çok leziz duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'cim bir daha ki yapisinda bu corekleri, krem peynirli sosu dene ablam gercekten cok leziz oluyor :)

      Sil
  6. Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık, ben de en kısa zamanda denemek isterim. Acaba tarifte verdiğiniz "cup" ölçüsü 1 su bardağına (200ml'lik) mı denk geliyor, yoksa kahve fincanı ölçüsü mü?
    Teşekkürler.

    cerenceyhan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ceren, 1 cup, 250g'lik su bardagina es deger.. 200g'lik su bardagin varsa elinde 1,5 bardak kadar un kullanabilirsin..denedigin vakit cok begenecegin bir lezzetle karsilasacaksin canim:)

      Sil
  7. Tariflerinize tesadufen ulastim ve cok hosuma gitti :) sormak istedigim yumurta mayali hamuru sertlestirmiyor mu kabarmiyor sanki cok fazla yani benim hamurlarim oyle oldu bir kac denemem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sut ve tereyag ilik oldugu icin kesinlikle sert olmuyor hamur..hatta pistikten sonra bile uzunca bir sure tazeligini koruyor gonul rahatligi ile deneyebilirsin canim...ve cok uzgunum cok gec cevap yazdigim icin sevgilerimle..

      Sil