Cocuklar cok sevdigi icin arada kendim de yaparim.. Tarcinli corekleri .http://www.bestrecipes.com.au/recipe/cinnamon-rolls
sik ziyaret ettigim bu siteden uyarladim..
Ozellikle uste surulen sos bir harika donat veya kek'lerin uzerinede cok yakisacagina eminim..
Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 cup sicak sut
- 1/2 cup seker
- 1/2 cup erimis tereyag
- 1 seker kasigi tuz
- 2 yumurta
- 4 cup un (yarim bardak kadar fazla ekledim)
Ic malzemesi
- 1 cup esmer seker
- 2,5 seker kasigi tarcin
- 1/3 cup oda sicakliginda yumusamis tereyag (yaklasik yarim su bardagi kadar)
Ust sos
- 6 yemek kasigi yumusamis tereyag
- 1 cup pudra sekeri
- 1/2 cup krem peynir
- yarim cay kasigi vanilya
Yapilisi
- Hamur icin gerekli tum malzemeleri yogurun, yuvarlak form verip uzerini orterek ilik bir
ortamda yaklasik 1 saat iki misli kabarana kadar bekletin.
- Kabaran hamuru tekrar yogurup ikiye bolup merdane ile 2cm inceliginde acin.
- Icine esmer seker, tarcin ve yumusamis tereyagi karistirip heryerine firca yardimi ile surun.
- Malzeme surulmus hamuru rulo yapin ve 2cm eninde kesin bu sekilde yagli kagit surulu tepsiye dizin.
- Diger hamuru da ayni sekilde hazirlayip tepsiye dizin.
- Hamur dizilmis tepsinin uzerine bir mutfak havlusu orterek 1 saat kadar daha mayalandirin.
- Mayalanan rulolari on isinmis 190c firinda yaklasik 10- 15 dakika veya uzerleri kizarana kadar pisirin.
- Rulolar piserken ust sosu icin gerekli tum malzemeleri cirpin.
- Pisen rulolar sicakken hemen ust sosu uzerine firca yardimi ile surun...Hatta biz soslu cok sevdigimiz icin bol suruyorum :)
-
Ozellikle firindan yeni cikmis hali cok cok lezzetli :) Ben fotograflamaya calisirken, cocuklar bir yandan tepsiyi yariladilar :)
Sevgiyle kalin..
Ellerinize sağlık, çok lezzetli ve güzel görünüyorlar.Eminim tatlatı enfestir.Sevgiler
YanıtlaSilTesekkur ederim sevgili arkadasim :)
Silben senin bloğa bayıldım :)
YanıtlaSilTesekkur ederim guzel arkadasim :) ama benim sizler gibi olmam icin cokkk daha calismam lazim :)
SilSevgili arkadaşım,
YanıtlaSilPek çok blogcu arkadaşımda görüyorum bu tarçınlı ruloları ama nedense yapmak bir türlü kısmet olamadı.
Çok nefis görünüyorlar. Bayağı da bereketli sanıyorum
Ellerinize sağlık.
Çok sevgiler,
Sevgili Isil'cim, gercekten cok lezzetli bir o kadar da bereketli oluyor bu corekler :)
SilAblacım ellerine sağlık ..şu peyniri biraz daha açarmısın nasıl bir peynir kullandın sosta..:)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilRummacim guvendigin bir marka, herhangi bir krem peynirle de yapabilirsin...sonuc mukemmel oluyor ablam :)
SilBunların görüntüsü benim çok hoşuma gidiyor :) Birkaç denemem olmuştu, gerçekten de güzeller. Üst sosu ile denemek lazım bir de. Çok leziz duruyor.
YanıtlaSilDeniz'cim bir daha ki yapisinda bu corekleri, krem peynirli sosu dene ablam gercekten cok leziz oluyor :)
SilÇok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık, ben de en kısa zamanda denemek isterim. Acaba tarifte verdiğiniz "cup" ölçüsü 1 su bardağına (200ml'lik) mı denk geliyor, yoksa kahve fincanı ölçüsü mü?
YanıtlaSilTeşekkürler.
cerenceyhan.blogspot.com
Sevgili Ceren, 1 cup, 250g'lik su bardagina es deger.. 200g'lik su bardagin varsa elinde 1,5 bardak kadar un kullanabilirsin..denedigin vakit cok begenecegin bir lezzetle karsilasacaksin canim:)
SilTariflerinize tesadufen ulastim ve cok hosuma gitti :) sormak istedigim yumurta mayali hamuru sertlestirmiyor mu kabarmiyor sanki cok fazla yani benim hamurlarim oyle oldu bir kac denemem de :)
YanıtlaSilsut ve tereyag ilik oldugu icin kesinlikle sert olmuyor hamur..hatta pistikten sonra bile uzunca bir sure tazeligini koruyor gonul rahatligi ile deneyebilirsin canim...ve cok uzgunum cok gec cevap yazdigim icin sevgilerimle..
Sil