29 Mayıs 2013 Çarşamba

Banyolu Kurabiye


Cok ama cok guzel lezzetli bir kurabiye.. Tarifini sevgili kardesim rumma'dan denedim ve cok begenildi :)
 Tarifi oldugu gibi aktariyorum..

Malzemeler
- 250g tereyag veya margarin
- 1 kucuk su bardagi siviyag
- 1 su bardardagi misir nisastasi
- 2 dolu yemek kasigi pudra sekeri
-  1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldigi kadar un

Ic Malzemesi
- 2 tane orta boy havuc
- 2 tane orta boy elma
- 1 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi ceviz ici
- 1 cay kasigi tarcin

Uzeri Icin
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi hindistan cevizi rendesi

Yapilisi

Havuc ve elmalari rendeleyin, sekerle beraber suyunu cekene kadar pisirin.
Ocaktan alin icine ince dovulmus ceviz icini ve tarcini ekleyip karistirip kenara alin ilinmasi icin.

Hamur icin yumusamis yagi ve diger malzemeleri karistirip yogurun..Unu azar azar ilave edin.
Ele yapismayan bir kivamda olmali hamur.

Hamurdan ceviz kadar parcalar koparip parmaginizla ortasini cukurlastirip havuclu malzemeden
koyup kapatin..
Yuvarlayip yagli kagit serili tepsiye tum kurabiyeleri hazirlayip yerlestirin.

170c on isinmis firinda uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin. (cok kizarmasinlar)
Firindan cikan kurabiyeleri sicak haldeyken soguk sute bandirip hemen cikarin.
Hindistan cevizine bulayip servis tabagina aktarin.
Dilerseniz pudra sekerine de bulayabilirsiniz..

Gercekten cok lezzetli bir kurabiye cesidi :) cok begenilen bu kurabiyelerin
tarifini sayisiz arkadasima yazip da verdim :)

Gunleriniz hayirli gecsin sevgilerimle..

12 yorum:

  1. oooooo!
    Türk kahvesinin yanında da serviş yapmışız...:)

    kurabiyenin görünümü de sunumu da harika olmuş Ayten Hanım...

    Ellerinize Sağlık...
    Sevgiler size kucak dolusu..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azra'cim bir turk kahvesi sever olaraktan ben cok yakistirdim yanina :)

      benden de sana kucak dolusu sevgiler Azra'cim..:)

      Sil
  2. nefis görünüyorlar bayıldım , ayrıca kolay tarif paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay olusunun yaninda tadi da cok nefis Sevim'cim :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım, kurabiyeler nefis görünüyor.
    Bu tarz ıslak ve nemli kurabiyeleri çok severim.
    Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  4. Hayirli kandiller Muhterem'cim...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Bloğumda düzenlediğim HATAP UN sponsorluğunda ki“Çorum yemekleri etkinliğine” katılımınızı bekliyorum.Tek yapmanız gereken herhangi bir Çorum yemeğini pişirip “bengisuabihayat@gmail.com “ adresine fotoğrafını göndermeniz.Fotoğraf gönderen katılımcılar arasından çekilişle belirleyeceğimiz 15 kişiye hediyelerimizi göndereceğiz.

    Ayrıntılar için aşağıda ki linke tıklayabilirsiniz.

    http://bengisu-abihayat.blogspot.com/2013/06/corum-yemekleri-etkinligi.html

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli duruyorlar.Elinize sağlık. Bakalım ben de bu şekilde yapabilecek miyim :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Misir nisastasi yerine bugday nisastasi kullanabilir miyiz?
    Bir de tazeligini ne kadar korudugunu ve buzlukta saklayip saklayamacagimizi merak ediyorum :) tesekkurler, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba arkadasim cok uzgunum mesajina gec cevap yazdigim icin...tabi ki bugday nisastasi da kullanabilirsin.Firindan ciktigi gibi soguk sute bandirilip cikariliyor kurabiye..sute bandirmayip iyice sogutup koyulabilir buzluga cikarinca buzu cozulunce sute bandirip hindistan cevizine bulayip servis edebilirsiniz pekala..sevgilerimle adsiz arkadasim :)

      Sil