Tarifi oldugu gibi aktariyorum..
Malzemeler
- 250g tereyag veya margarin
- 1 kucuk su bardagi siviyag
- 1 su bardardagi misir nisastasi
- 2 dolu yemek kasigi pudra sekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldigi kadar un
Ic Malzemesi
- 2 tane orta boy havuc
- 2 tane orta boy elma
- 1 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi ceviz ici
- 1 cay kasigi tarcin
Uzeri Icin
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi hindistan cevizi rendesi
Yapilisi
Havuc ve elmalari rendeleyin, sekerle beraber suyunu cekene kadar pisirin.
Ocaktan alin icine ince dovulmus ceviz icini ve tarcini ekleyip karistirip kenara alin ilinmasi icin.
Hamur icin yumusamis yagi ve diger malzemeleri karistirip yogurun..Unu azar azar ilave edin.
Ele yapismayan bir kivamda olmali hamur.
Hamurdan ceviz kadar parcalar koparip parmaginizla ortasini cukurlastirip havuclu malzemeden
koyup kapatin..
Yuvarlayip yagli kagit serili tepsiye tum kurabiyeleri hazirlayip yerlestirin.
170c on isinmis firinda uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin. (cok kizarmasinlar)
Firindan cikan kurabiyeleri sicak haldeyken soguk sute bandirip hemen cikarin.
Hindistan cevizine bulayip servis tabagina aktarin.
Dilerseniz pudra sekerine de bulayabilirsiniz..
Gercekten cok lezzetli bir kurabiye cesidi :) cok begenilen bu kurabiyelerin
tarifini sayisiz arkadasima yazip da verdim :)
Gunleriniz hayirli gecsin sevgilerimle..
nefis nefisss.
YanıtlaSilgercekten cok nefis oldular canim..
Siloooooo!
YanıtlaSilTürk kahvesinin yanında da serviş yapmışız...:)
kurabiyenin görünümü de sunumu da harika olmuş Ayten Hanım...
Ellerinize Sağlık...
Sevgiler size kucak dolusu..:)
Azra'cim bir turk kahvesi sever olaraktan ben cok yakistirdim yanina :)
Silbenden de sana kucak dolusu sevgiler Azra'cim..:)
nefis görünüyorlar bayıldım , ayrıca kolay tarif paylaşımın için teşekkürler.
YanıtlaSilKolay olusunun yaninda tadi da cok nefis Sevim'cim :)
SilEllerine sağlık canım, kurabiyeler nefis görünüyor.
YanıtlaSilBu tarz ıslak ve nemli kurabiyeleri çok severim.
Hayırlı kandiller...
Hayirli kandiller Muhterem'cim...
YanıtlaSilÇok lezzetli duruyorlar.Elinize sağlık. Bakalım ben de bu şekilde yapabilecek miyim :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilMisir nisastasi yerine bugday nisastasi kullanabilir miyiz?
Bir de tazeligini ne kadar korudugunu ve buzlukta saklayip saklayamacagimizi merak ediyorum :) tesekkurler, selamlar..
Merhaba arkadasim cok uzgunum mesajina gec cevap yazdigim icin...tabi ki bugday nisastasi da kullanabilirsin.Firindan ciktigi gibi soguk sute bandirilip cikariliyor kurabiye..sute bandirmayip iyice sogutup koyulabilir buzluga cikarinca buzu cozulunce sute bandirip hindistan cevizine bulayip servis edebilirsiniz pekala..sevgilerimle adsiz arkadasim :)
Sil