22 Mayıs 2013 Çarşamba

Elmali Yulafli Biskuvi / Apple Oat Biskuits


Hayirli Gunler...
 Arka arkaya elmali tarifler yayinladim ama :)  Bizim elma agacimiz ve arkadaslarimizin ki birden olgunlasinca  elimizde bayagi elma stogu olustu :) bu nefis biskuviler'den sonra  bir sure elmali tarifler eklemek yok soz :) aslinda birkac elmali tarif daha denedim artik onlari zaman icinde yayinlayacagim..

Son 3 haftadir firinsizdim :( Yeni firin buyuk olunca eskisini komple duvar'dan kaldirdik..bayagi tadilat isi cikti dolayisi ile  eski firinla bereber dolaplarin bir kisminida cikarmak zorunda kaldik..
Mutfagi komle degistirmek Ramazan bayramindan sonraya kaldi...Insallah ilkbaharla tadilata baslayacagiz gecici olarak camasirhane'ye yerlestirdik yeni firini..Bunlar Dunya telaseleri ins.. baska sikintilar vermesin Rabbim..
 Firinsizlik cok zormus ama anladim :)

Malzemeler
- 125g tuzsuz oda isisinda beklemis tereyag
- 3/4 esmer seker
- 1 yumurta
- 1 cup un
- 1 cup yulaf
- yarim seker kasigi kabartma tozu
- 3 tane kucuk kirmizi elma veya herhangi bir elma'da kullanabilirsiniz..1 elmayi kabuklarini soyup minik minik dograyin. Diger 2 elmayi kabuklarini soymadan enlemesine cok ince olarak dograyin.

Yapilisi
- Firini 180c isitin.
- Oda isisinda beklemis tereyagi ve sekeri krema halina gelene kadar mikserde cirpin.
- Yumurtayi ekleyip butunlesene kadar tekrar cirpin.
- Un, yulaf, kabartma tozu ve minik dogranmis elmalari ekleyip malzemeler birbirine butunlesene kadar toparlayin.
- Yagli kagit serili tepsiye 1 yemek kasigi kadar hamuru alip yuvarlayarak tepsiye dizin.
- Ince dilimlenmis elmalari hazirlanan hamurlarin uzerine hafif bastirarak yerlestirin.
- On isinmis firinda yaklasik 30 - 35 dakika altin rengi alana kadar pisirin.
- Pisen biskuvileri firindan alip tel izgara uzerinde sogutup saklama kabinda yaklasik 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.


Biskuvilerin icinde elma oldugundan yapisi yumusaga yakin oluyor...Kitirlik katmak icin firinda altlarini yakmadan 5 dakika daha tutabilirsiniz..

Gunlerinizin  hayirli ve mutlu gecmesi dilige ile..

1 yorum:

  1. değişik güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.segiler.

    YanıtlaSil