9 Eylül 2013 Pazartesi

Akdeniz Salatasi - Mediterranean Vegetable Duo



Haftaniz hayirli baslasin...

Cok sik yaptigim bir Italyan, salata cesidi cok leziz emin olun :)
Kahvaltilara,  misafir menu'lerine,  et ve balik yemeklerinin yanina cok yakisiyor..
Lubnan veya izgara yapilmis koy ekmegi  ile  nefis bir ara ogunde oluyor cok ovdum bu salatayi  ama hak ediyor :)

Malzemeler

- 4 tane kabak
- 3 tane patlican
- 7 tane kuskonmaz (istege bagli)
- 4 dis sarmisak (istege bagli zaltip cogaltabilirsiniz)
- 4 yemek kasigi sizma zeytinyagi
- 4  yemek kasigi balsemic sirke
- Tuz ve karabiber
- 1 avuc kadar taze nane

Yapilisi

- Patlicanlari yikayin ve boylamasina kabuklarini soymadan cok ince serit halinde kesip
yaklasik 15dk. tuzlu suda bekletin.
- Kabaklari yikayip boylamasina ince seritler halinde kesin.
- Demir izgara tavasini isitin hafif yaglayin.
- Kabaklari arkali onlu kizartin.
- Kuskonmazlari da izgara yapin.
- Patlicanlari tuzlu sudan alip yikayin mutfak havlusunda kurulayip ayni sekilde arkali onlu kizartin.
- Sarmisaklari tuzla havanda  dovun. Balsemic sirke, taze nane,  sizma zeytinyagi, tuz ve taze cekilmis karabiber ile sosu birbirine karistirin.

- Izgara olmus sebzeler ile sos malzemesini birbirine ekleyip kasik ile iyice karistirin.
Izgara sebzeler sos malzemesini cekmesi icin yaklasik 15dk. bekletip servis yapabilirsiniz.
Not- izgara edilebilen istediginiz  tum sebzeleri  kullanabilirsiniz...Yapildigi andan itibaren buzdolabinda yaklasik 1 hafta saklanabiliyor tabi hemen bitmezse :)



Haftanizin bereketli ve guzel gecmesi dilegi ile sevgilerimle...



 

3 yorum:

  1. gerçekden güzel ve denemeye değer. Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. pratikmiş aslında
    denemek lazım
    elinize sağlık

    YanıtlayınSil
  3. Hem pratik, hem cok lezzetli emin olun denemenizi kesinlikle oneririm :)

    YanıtlayınSil