Haftaniz hayirli baslasin...
Cok sik yaptigim bir Italyan, salata cesidi cok leziz emin olun :)
Kahvaltilara, misafir menu'lerine, et ve balik yemeklerinin yanina cok yakisiyor..
Lubnan veya izgara yapilmis koy ekmegi ile nefis bir ara ogunde oluyor cok ovdum bu salatayi ama hak ediyor :)
Malzemeler
- 4 tane kabak
- 3 tane patlican
- 7 tane kuskonmaz (istege bagli)
- 4 dis sarmisak (istege bagli zaltip cogaltabilirsiniz)
- 4 yemek kasigi sizma zeytinyagi
- 4 yemek kasigi balsemic sirke
- Tuz ve karabiber
- 1 avuc kadar taze nane
Yapilisi
- Patlicanlari yikayin ve boylamasina kabuklarini soymadan cok ince serit halinde kesip
yaklasik 15dk. tuzlu suda bekletin.
- Kabaklari yikayip boylamasina ince seritler halinde kesin.
- Demir izgara tavasini isitin hafif yaglayin.
- Kabaklari arkali onlu kizartin.
- Kuskonmazlari da izgara yapin.
- Patlicanlari tuzlu sudan alip yikayin mutfak havlusunda kurulayip ayni sekilde arkali onlu kizartin.
- Sarmisaklari tuzla havanda dovun. Balsemic sirke, taze nane, sizma zeytinyagi, tuz ve taze cekilmis karabiber ile sosu birbirine karistirin.
- Izgara olmus sebzeler ile sos malzemesini birbirine ekleyip kasik ile iyice karistirin.
Izgara sebzeler sos malzemesini cekmesi icin yaklasik 15dk. bekletip servis yapabilirsiniz.
Not- izgara edilebilen istediginiz tum sebzeleri kullanabilirsiniz...Yapildigi andan itibaren buzdolabinda yaklasik 1 hafta saklanabiliyor tabi hemen bitmezse :)
gerçekden güzel ve denemeye değer. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilpratikmiş aslında
YanıtlaSildenemek lazım
elinize sağlık
Hem pratik, hem cok lezzetli emin olun denemenizi kesinlikle oneririm :)
YanıtlaSil