15 Eylül 2013 Pazar

Muzlu Rulo Pasta

  

Merhabalar :)

Herkesin muhakkak klasikleri vardir.. her zaman yeni tatlar  denesem de ara ara eski tarif defterimden  vazgecemiyorum :)
Krem santi yerine sik yaptigim benim temel krema tarifimi yapiyorum cok daha hafif ve lezzetli oluyor..

Malzemeler

Kek malzemeleri.
- 4 yumurta (sarilari ve beyazlari ayri kaplara ayirin)
- 4 yemek kasigi seker
- 4 yemek kasigi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kasigi ince rendelenmis limon kabugu
- 2 tane muz

Krema Malzemesi

- 3 su bardagi sut
- 2 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi un
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 2 yumurta sarisi
- 1 paket vanilya

Yapilisi

4 yemek kasigi seker ve yumurta sarilarini krema kivamina gelene kadar cirpin.
Un ve kabartma tozunu eleyin.
Yumurta beyazlarini kabi ters cevirince akmayacak kivama gelene kadar cirpin.
Cirpilmis yumurta sarilarina unu ekleyip cirpin
Yumurta akina  sarilari ekleyip beyazlari fazla sondurmeden en dusuk ayarda cirpin.
Yagli kagit serili tepsiye 1 yemek kasigi seker serpin ve kek karisimizi tepsinin heryerine spatula ile yayin.
On isinmis 170 dereceli firinda yaklasik 12-13 dakika pisirin ( hemen pistigi icin firinin etrafindan fazla ayrilmayin)
Pisen keki firindan alip ilk sicakligi cikinca yagli kagit yardimi ile fazla siki sarmadan rulo yapin.
Uzerine hafif nemli bir bez orterek soguyana kadar bekletin.

Krema
Vanilya haric butun malzemeleri cirpici ile krema kivamina kadar gelene kadar pisirin .Koyulasip goz goz olmaya baslayinca atesten alip vanilyayi ekleyip cirpin sogumasi icin tezgaha alin.
Iyice soguyan kremayi kullanmadan once mikserde tekrar cirpin kivami cok daha guzel oluyor.

Sogumus ruloyu acip, yagli kagidindan ayirin bir miktar kremadan surup muzlari yerlestirin.
Ruloyu dikkatli bir sekilde tekrar  sarin,  kalan kremayla pastanin heryerini kaplayin.


Ust ve kenarlara hindistan cevizi serpin veya  tamamiyle 
damak zevkinize gore susleyebilirsiniz.
Yeni baslayan haftaniz insallah guzel ve bereketli gecer sevgilerimle...
 

13 yorum:

  1. Cook severiz ailecek,bu kremayla dahada leziz,elinize saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmez mi Serpilcim hem kalan muzlarida degerlendirmis oluyoruz :)

      Sil
  2. hımmm olsada yesem şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sizin yapmaktan benim de yemekten asla vazgeçmeyeceğim bi lezzettir bu...:)
    görüntüsü çok iştah açıcı, eminim tadı da harikadır...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. güzel görünüyor
    elinize sağlık
    kremasını daha da beğendiğimi söylemek isterim
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir görüntü bu böyle sistam..muzlu ruloyu kakaolu kremalı yapardım ama bu çok güzel göründü gözüme :))
    denenmeli en kısa zamanda :)
    Ellerine canına sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem kakaolu hem sade her iki turlude enfes bir lezzet dimi ama can sistam optum seni cok bi cok :)

      Sil
  6. off ablamm lokum olmuş bu muzlu rulo.. ben de yaş pastalar içinde en çok ev yapımı muzlu ruloyu severim.o güzel ellerin dert görmesin..sevoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla Sevosum tam lokum kivaminda bir lezzet :) opuyorum seni cokkk artikin gruba bakmiyorsun hic :(

      Sil
  7. Tarifinize göre bu gün pastayı yaptım. Benim için mükemmele yakın bir görüntü ve tad ı oldu. Kekin kenarlarını biraz ince sürmüştüm. Bir kaç dk da fazla pişirmişim. İçindeki muz az geldi bir de.Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Figen deneyip begenmene cok sevindim :) bir daha ki denemelerinde emin ol canim daha mukemmel olacaktir. Sevgilerimle Figen'cim :)

      Sil
  8. Rulo pasta tarifinizi dün yaptım ve ailecek çok beğendik, ellerinize sağlık! Şimdiye kadar en kolay ve en güzel yaptığım rulo pasta oldu, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadasim deneyip begenmeniz beni cok mutlu etti :)

      Sil