3 Aralık 2013 Salı

Lemon Delicious Slice - Limonlu Nefis Dilimler


Hayirli gunler :)
Sizlerin kis mevsimine girdiginiz bu gunler de,  biz yaz mevsimine hizli bir giris yaptik :) bir kac gundur bunaltici bir hava hakimdi sukur,  geceyle baslayan yagmur oglen olmasina ragmen hala devam ediyor birazcik serinledik :)
Bu memlekete geldigim gunden beridir parayla hic limon almadim her evin bahcesinde muhakkak limon agaci var. Masallah cok bereketli bir agaca sahibiz :) bu yuzdendir ki cok limonlu tarifler yapiyor ve deniyorum limonlu lezzetleri sevdigim icin.

Bu paylasacagim tarifi muhakkak denemelisiniz alt tabanin kitirligi, yogun hissedilen limon sosla birlestiginde nefis bir lezzete donusuyor.Limon sosa eklenen seker miktarini damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz.

- 1 cup olcusu 250g'lik su bardagi olcusune es deger -

Malzemeler.
 
- 150g tuzsuz tereyag kup halinde dogranmis.
- 1 paket vanilya.
- 1/3 cup seker.
- 1 yemek kasigi misir nisastasi.
- 1 + 1/3 cup un.
- Ustune serpmek icin bir miktar pudra sekeri.

Limon Sos.

-  4 yumurta.
- 1 seker kasigi cok ince rendelenmis liomon kabugu.
- 1/3 cup un.
- 1+ 1/3 cup seker.
- 2/3 cup limon suyu.

Yapilisi.
- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Kare veya dikdortgen kalibin icine kenarlari disarida olmak uzre yagli kagit serin.
- Tereyagini mikrodalga firinda 1dk.tutun veya hafif ateste yakmadan eritip sogutun.
- Erimis tereyaginin icine vanilya ve sekeri ekleyip tahta kasikla malzemeyi butunlesene kadar karistirin.
- Elenmis un ve nisastayi ekleyip hamur kivamina getirin.
- Yagli kagit serili tepsinin her yerine esit sekilde bastirarak yayin hamuru ve tepsiyi firina surup yaklasik 20 dakika pisirin.
- Sure sonunda tepsiyi firindan alip tel izgara uzerine alin.
- Genis bir cirpma kabinda yumurta, seker, un ve limon suyunu iyice cirpin  yari pismis tabanin ustune dokup tekrar firina surun yaklasik 30 dakika daha pisirin.
Sure sonunda tepsiyi firindan alip tel izgara ustunde sogumasini  bekleyin.
 Tepsiyi hafif salladiginizda orta kisim akiskan gibi olabilir ama endise etmeyin sogudukca kivami yerine oturuyor.

Iyice soguyan tartin uzerine bir miktar pudra sekeri serpip minik dikdortgen


sekilde kesip servis yapin.

Agzinizin tadi bozulmasin  dilegi ile sevgilerimle..

17 yorum:

  1. Sistaamm ne güzel bir şey böylee..Ellerine sağlık, notlar alındı kesin denenecek...:)
    limon ağacım olsaydı benim de, limonlu şeylere bayılırım sen gibi. ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sistam inan cok leziz bir turta uygun bir zamanda siddetle denemeni isterim :) bende sendenim :)

      Sil
  2. offff nefis nefisss.olsada yesem dedim.

    YanıtlaSil
  3. Limon kelimesi bana yetti.Bir limon hastası olarak tadını çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık..nefıs gorunuyor.bende beklerım sayfama..sevgılerımle

    YanıtlaSil
  5. Delicious Lemon Slices

    YanıtlaSil
  6. Merhaba tariflerinizi deneyip memnun kalmış biri olarak bu tarifinizide yapmak istiyorum iki sorum olacak belki benim gözümden kacmistir 1.hamuru pisirince limonlu karışımı dokmeden iyice sogumasi gerekiyor mu 2. Bir gün önceden yapsam bayatlar mı yoksa durdukca kıvamı daha iyi mi olur teşekkür ediyorum takipteyim sevgiler . Nazife

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazife'cim tarifleri deneyip begenmen beni cok mutlu etti :) alt taban hamurunu ilk 20dk. pisirip firindan al sure sonunda..limonlu sosu hazirlayip hemen yari pismis tabana yayip tekrar belirtilen sure kadar pisir firinda.1- 2 gun onceden de yapabilirsin canim hatta durdukca tadi daha da guzel oluyor.. sevgilerimle Nazife'cim :)

      Sil
  7. Merhaba, tariflerinizi beğenerek takip ediyorum. Bol çikolatalı kuki tarifinizi defalarca yaptım, eşim bayılarak yiyor. Rica etsem bu tarif için pişirme kabı ölçüsü verir misiniz? En kısa sürede denemek istiyorum. Limon aromasına bayılırım.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, tariflerini beğenerek takip ediyorum. Bir kaçını denedim ve çok beğendim, ölçüleriniz tam tutuyor. Rica etsem bu tarif için kullandığınız kap ölçüsünü verir misiniz? Bir an önce denemek istiyoeum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Tugba'cim gec cevap verdigim icin ozur dilerim tatlim...20 - 25cm'lik veya dikdortgen bir kalip kullanabilirsin..cam kalipda da pekala pisiyor...250gr'lik bir su bardagini olcu olarak kullanabilirsin..takildigin yerde istedigini sorabilirsin canim..sevgilerimle Tugba'cim :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben bu tarifi yapmıştım ve çok ta beğenmiştim size yazmayı unutmuşum soru sorarken iyi de yaptıktan sonra beğendiğimi neden yazmamışsam :) yarın akşam ki misafirlerim yapmak için tarife bakınca yorum yapmadığımı farkettim tariflerinizi çok beğeniyorum denediklerimden de çok memnun kaldım teşekkür ediyorum ayrıca yarın ki ni portakalla deneyeceğim sonucu yazarım inşallah...Kastamonu'dan sevgiler.Nazife

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazife'cim.:) tariflerimi deneyip begenmen beni cok mutlu ediyor canim :) eski devamli yaptiklarim haric, yeni denediklerimi bir kac kez yapip tadindan emin olduktan sonra yayinliyorum..Insallah oburlerini denedigin zaman da cok begenirsin sevgilerimle Nazife'cim :)

      Sil