27 Şubat 2014 Perşembe

Lor Dolmasi


Hayirli Cumalar...

Son iki haftadir elim bir turlu yayin yapmaya gitmedi gidemedi...
Gozumun gormedigi, ama  kalp gozumuz ile birbirimizi cok sevdigimiz  arkadas, dost,  kardesimin ani vefati ile sarsildim..:(  Her canli muhakkak olumu tadacaktir amenna...bu ani olumler insani daha da sarsiyor..Allah mekanini cennet eylesin guzel yurekli sevgili kardesim Sedircim.. :(

 Erzurum klasigi olan nefis lor dolmasini denemenizi oneririm..

Malzemeler

- Bir bag pazi yapragi.
- 300gr. lor peyniri (ben ricotta peyniri kullandim)
- 3 adet kuru sogan.
- Yarim su bardagi zeytinyagi.
- 2 bardak pilavlik bulgur.
- 3,5 bardak kaynar su.
- 1 cay kasigi karabiber.
- Yeteri kadar tuz.
- Kuru reyhan otu veya feslegen.
- 3 yemek kasigi tereyag.

Yapilisi
Pazi yapraklarini yikayip kaynar suya bandirip cikarin.
Kuru soganlari yemeklik dograyip zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.
Yikanmis pilavlik bulguru ekleyip bir muddet kavurmaya devam edelim.
Tencerenin altini kisip kaynar suyu, tuz ve karabiberi ekleyip pilav gibi pisirelim.
Pisen pilavi iyice sogutalim.
Soguyan pilavin icine lor peynirini ekleyip malzemeyi birbirine harmanlayalim.
Pazi yapraklarina yeteri kadar ic malzemesini bolusturup sarma seklinde sarip firin tepsisine yerlestirelim.

 
Hazir olan dolmalarin uzerine 2 yemek kasigi zeytinyag surun. Kuru feslegen ve taze feslegen yapraklari serpip 200  dereceli firinda dolmanin uzeri hafif kizarana kadar pisirelim.
Firindan aldigimiz dolmalarimizin uzerine eritilmis tereyag gezdirp servis yapalim.


Bu sekilde karalahana yapraklarindan hazirlanabilir.Cok degisik ve nefis bir dolma cesidi..

 Seni sevdik guzel kardesim, Rabbim de seni sevsin rahmetiyle  sarsin seni insallah..Birer fatiha okuyunuz ruhuna...

Cumaniz mubarek olsun.. saglicakla kalin..


12 yorum:

  1. Çok değişik bir dolmaymış. Daha önce hiç görmemiştim. Çok merak ettim doğrusu.
    Başınız sağolsun. Görmesek de gönül bağı oluşuyor, üzülüyoruz. Mekanı Cennet olsun.

    YanıtlaSil
  2. başın sağolsun canım.arkadaşının mekanı cenet olsun.dolma nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bu dolmayı ilk defa kayınvalidemin evinde geçen ay yedim oda komşusundan öğrenmiş. Çok lezzetliydi. Ama kendisi süt ile pişirmişti. Sizin ki de çok lezizi görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. What's Happening i am new to this, I stumbled upon this I've found It absolutely useful and it has aided me out loads.
    I hope to give a contribution & assist different customers
    like its aided me. Good job.

    Also visit my website code psn gratuit (facebook.com)

    YanıtlaSil
  5. BayılırIm dolmaya :)

    YanıtlaSil
  6. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Extremely helpfcul into specially the last part
    :) I care for such information a lot. I was looking for this certain info forr
    a long time. Thank you and good luck.

    Also visit my blog -spanish grammar games activities

    YanıtlaSil
  7. Excellent blog hеre! Also your site loads up fast!
    What host are you uѕing? Can I get your affiliate link to your host?

    I wish my web ѕіtе loaded up as quickly as yours lօl

    Hɑve a look at my web site facebook

    YanıtlaSil
  8. Your way of explaining all in this article is
    in fact fastidious, all can simply understand it, Thanks a lot.


    My web page - services to community

    YanıtlaSil
  9. Thanks very nice blog!

    Here is my web blog tin tức online

    YanıtlaSil
  10. başınız sağ olsun. :( ALLAH yakınlarına sabır versin.
    Dolmanın her hali güzel. fakat bu dolma süper olmuş. görsellerde harika. afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  11. celine Bags online
    I am sure this article has touched all the internet viewers, its really really fastidious article on building up new web site.

    YanıtlaSil