28 Eylül 2014 Pazar

Limonlu Pudding & Lemon custard pudding with honey anglaise


Hayirli ve tatli  baslasin yeni haftaniz..:)

Bu aralar tariflerini siklikla denedigim Australia'nin unlu chef'i Curtis Stone ait bir tatli daha..
Limon agacimiz masallah cok bereketli o yuzdendir ki cok limonlu lezzetler deniyorum :)

 Olabildigince hafif bir tatli turu..Tarife sadik kalarak yaninda ikram edilen honey anglaise sosunu da  yaptim.Pudding'in pistikten sonra ki dokusu ve tadi anglaise sosuna gerek kalmayacak lezzette olduguna karar verdik.Isterseniz farkli degisik bir tatlida deneyebilecegiz guzel bir sos tarifi.

Malzemeler
- 3 tane yumurta sarilari ve beyazlari ayrilmis olsun.
- Bir miktar oda isisinda beklemis tereyag (firin kablarini yaglamak icin)
- 2/3 cup  seker.
- 2 yemek kasigi un.
- 1 cup sut.
- 2 yemek kasigi cok ince rendelenmis limon kabugu.
- 1/4 cup limon suyu.
- 1 cimdik tuz.
- 2 yemek kasigi badem unu. (bir avuc kabuklari soyulmus bademi robotta cok ince cekerek elde edebilirsiniz)
- Bir miktar uzerine serpmek icin pudra sekeri.

Honey Anglaise
-  1/2 cup sut.
- 2 yumurta sarisi.
- 1 yemek kasigi bal.

Yapilisi
- Firini 170 dereceye ayarlayin.
- Firina girecek buyuklukte bir tepsinin icine kagit havlu serin.Bu islem su banyosunda pisecek olan kablarin birbirine carpmasini engellemek icin gerekli. Minik guvec kablari veya elinizde bulunan firina girebilecek kaseleri  oda isisinda beklemis tereyag  ile yaglayip kagit havlu serilmis tepsiye dizin.
- Cirpma kabina yumurta sarilarini, sekeri ve rendelenmis limon kabuklarini alip mikserde krema kivamina gelene kadar cirpin.
- Un ve sutu ekleyip tekrar cirpin.
- Ayri bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini 2 dk. beyazlasana kadar cirpin.
- Tuzu ekleyip 30sn. yuksek hizda tekrar mikserleyin.
- Yumurta sarilarini yumurta beyazlarina ekleyip en dusuk ayarda birbirlerine karisacak sekilde mikserleyip birakin.
- Badem ununu ekleyin bir spatula ile alttan uste dogru karisima iyice yedirin.
- Hazir olan karisimi yaglanmis kasalere pay ederek dokun.
- Yeteri  kadar kaynamis suyu tepsinin kenarindan kaselerin yarisina gelecek sekilde dokun.
- Tepsiyi dikkatli bir sekilde firina surup 25 dk. pisirin veya pudding'lerin ustleri hafif kahverengi alana kadar bekletin.
- Sure sonunda dikkatli bir sekilde tepsiyi firindan alin ve sicak suyun icinden kaseleri temiz bir havlunun uzerine cikarin.

Honey Anglaise
Kucuk bir tencerenin icinde  sutu hafif isitip ocaktan alin.Iyice cirpilmis yumurta sarilarini ilik sute ekleyin ve cirpin.Tencereyi tekrar ocaga alip bali ekleyin.
Spatula ile devamli karistirin.Yaklasik 5 dk. sonra malzeme kendini toparlayip hafif koyu kivama gelince ocaktan alin. Sosu cam bir bardaga veya kaseye alin servis esnasina kadar buzdolabina kaldirin.



Ustlerine hafif pudra sekeri serpip balli sos ile ikram edin.

4 kisilik bir tarif oldugu halde, kaselerin ebatina gore 6 kisilik rahatlikla cikar.

Hayirli, bereketli bir hafta gecirmeniz dilegi ile..

4 yorum: